Οικολογικά καθαριστικά/ Σπίτι

Ανεξίτηλος μαρκαδόρος. Πώς καθαρίζει ο λευκός πίνακας.

ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα

Ανεξίτηλος μαρκαδόρος σε λευκό πίνακα; Και όμως υπάρχει πολύ εύκολος τρόπος να τον καθαρίσεις και να γίνει πάλι ολοκαίνουριος.

Πριν χρόνια μας είχαν κάνει δώρο αυτό το παιχνίδι. Από τη μία πλευρά έχει λευκό πίνακα και από την άλλη σταντ για να τοποθετείς λευκά χαρτιά και να ζωγραφίζεις. Η Σοφία το είχε λατρέψει, έπαιζε πάρα πολύ. Όταν όμως πήγε στα χέρια της ‘Εριας έγινε έτσι

ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα

ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα

Προσπάθησα να το καθαρίσω με νερό και σαπούνι και δεν είχα αποτέλεσμα. Έπειτα προσπάθησα με ξύδι και πάλι δεν είχα την παραμικρή αλλαγή. Μετά δεν ξαναπροσπάθησα. Το παράτησα ώσπου έλαβα μήνυμα από μια αναγνώστρια η οποία αντιμετώπιζε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έτσι κινητοποιήθηκα και αποφάσισα πως ήρθε ή ώρα το αντιμετωπίσω. 

Υλικά και σκεύη που θα χρειαστείς για να καθαρίσεις έναν λευκό πίνακα από ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • οινόπνευμα ή καθαρή βενζίνη ή ασετόν χωρίς ασετόν
  • 1 βαμβακερό πανί
  • γάντια (προαιρετικά)
  • ένα κατσαβίδι ή κάτι άλλο με μικρή, επίπεδη επιφάνεια
Η λύση είναι πάρα πολύ απλή και εύκολη. Τοποθετείς οινόπνευμα σε ένα βαμβακερό πανί και περνώντας ελαφρά και χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο τον λευκό πίνακα, θα γίνει όπως φαίνεται στην φωτογραφία παρακάτω.
Η πλευρά με το πλαστικό είναι ευκολάκι όπως βλέπεις και στη φωτογραφία
ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα
Στον λευκό πίνακα δεν είχα το αποτέλεσμα που ήθελα. Ικανοποιητικό αλλά όχι τέλειο. Δε γίνεται όμως να λέω στα παιδιά μου να μη σταματούν μέχρι να ολοκληρώσουν κάτι και εγώ να μην το κάνω. 
ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα
Οπότε τύλιξα το πανί μου στην κεφαλή ενός κατσαβιδιού, και άρχισα να τρίβω επίμονα και σε πολύ μικρή επιφάνεια κάθε φορά. Πόνεσαν τα χέρια μου, κουράστηκα, νευρίασα, βαρέθηκα αλλά τα κατάφερα και είχα το αποτέλεσμα που ήθελα.   Ο πίνακας βέβαια μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας είχε γίνει λίγο πολύ όπως ήταν αρχικά. Οπότε θα μπορούσα να είχα σταματήσει στο πρώτο στάδιο, κάτι το οποίο κάνω πλέον κάθε φορά. 
ανεξίτηλος μαρκαδόρος πώς βγαίνει από τον λευκό πίνακα
Ελπίζω να σου φάνηκε χρήσιμο. Αν έχεις κάποια απορία ή θες τη βοήθειά μου σε κάτι, απλά πες το μου!
  • Αν θέλεις να δεις και άλλα οικολογικά καθαριστικάπάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Το δοκίμασες; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.