Γίγαντες/ Καθαρά Δευτέρα/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Όσπρια/ Ψάρια - Θαλλασινά

Γίγαντες με γαρίδες

γίγαντες-με-γαρίδες

Γίγαντες με γαρίδες έχεις δοκιμάσει ποτέ; Η ιδέα μου ήρθε πριν από λίγες μέρες και έκτοτε, τους φτιάχνω με αυτόν τον τρόπο σχεδόν κάθε φορά 

Ο Άκης την πρώτη φορά που τους έφτιαξα είπε, “καλά, αντί να βάλεις λουκάνικα, έβαλες γαρίδες“; Τι να πει κανείς σ’ έναν άνθρωπο που δεν τρώει θαλασσινά? Καταλαβαίνεις το δράμα που ζω, έτσι; Χαχαχα. Τα κορίτσια από την άλλη τρελάθηκαν, στη Σοφία βέβαια αρέσουν οι γαρίδες έτσι κ αλλιώς, άρεσε όμως το φαγητό και στην Έρια που είναι λίγο πιο δύσκολη

Αν νηστεύεις λοιπόν και έχει βαρεθεί να τρως τα ίδια συνέχεια, ή αν θέλεις μια εναλλακτική πρόταση για τις γαρίδες σου, νομίζω πως πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το πιάτο. Στις φωτογραφίες που θα δεις παρακάτω, έχω χρησιμοποιήσει καραβίδες. Αν έχεις μπορείς να βάλεις και εσύ, η αλήθεια όμως είναι πως προτιμώ τις γαρίδες. Ειδικά αν βρεις φρέσκιες, αγόρασε μπόλικες και βάλε τις στην κατάψυξη

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Γίγαντες με γαρίδες

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Prep Time: 3 λεπτά Cooking Time: 70 λεπτά Total Time: 73 λεπτά

Γίγαντες με γαρίδες ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο

Ingredients

  • 500 γρ γίγαντες
  • 50 - 100 γρ γαρίδες σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
  • 1 συσκευασία χυμό ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγη κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Instructions

1

Μουλιάζεις τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες

2

Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένεις και τους βράζεις σε αλατισμένο μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες αλλάζεις το νερό 1- 2 φορές

3

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετείς ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, πολτοποιείς το σκόρδο και τρίβεις από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις ντομάτες, αν χρησιμοποιήσεις φρέσκιες ή αδειάζεις την έτοιμη συσκευασία. Προσθέτεις τη δάφνη και τα μπαχαρικά και τοποθετείς τους βρασμένους γίγαντες

4

Προσθέτεις βραστό νερό, τόσο ώστε να μην τους καλύψεις τελείως

5

Ψήνεις στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά περίπου

6

Λίγο πριν να είναι έτοιμοι (δες και τη φώτο), προσθέτεις τις γαρίδες οι οποίες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζεις το ψήσιμο και 10-15 λεπτά ακόμη. Αν θες μπορείς να τις έχεις καθαρίσει.

Notes

Μην μπερδευτείς με τη φωτογραφία, εγώ φτιάχνω σάλτσα ντομάτας το καλοκαίρι και τις διατηρώ στην κατάψυξη σε πλαστικά ποτήρια

Η διατροφική ανάλυση για τους γίγαντες με τις γαρίδες
γίγαντες-με-γαρίδες-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τους γίγαντες, βήμα- βήμα
γίγαντες-με-γαρίδες
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με γίγαντες, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με γαρίδες, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με όσπρια, πάτα εδώ
  • Για να δεις πώς να καθαρίσεις πολύ εύκολα τις γαρίδες, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.