Μπάρες δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωινό

Ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά…

Ενεργειακές μπάρες με ξηρούς καρπούς, ταχίνι και άλλα

Ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά…. Τι να πω γι΄αυτές τις μπάρες. Είναι φτιαγμένες απ ό,τι καλύτερο υπάρχει. Ξηρούς καρπούς, μέλι, ταχίνι και αποξηραμένα φρούτα. Είναι απίστευτα γευστικές, θρεπτικές και χορταστικές.  Τις έφτιαχνα σχεδόν κάθε 2 μέρες όταν είχε πρωτογεννηθεί η μικρή μου καθώς λόγω θηλασμού, είχα αυξημένες ανάγκες τόσο σε θερμίδες, όσο σε θρεπτικά συστατικά.

Συνεχίζω να τις φτιάχνω και τώρα γιατί μας αρέσουν πολύ, γίνονται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζονται ψήσιμο και κυρίως, γιατί ακόμη και ένα τόσο δα μικρό κομμάτι, μας κρατάει χορτάτους για αρκετές ώρες. 

Ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά...

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 4,28 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10-12
Prep Time: 5 λεπτά

Ενεργειακές μπάρες με μέλι, ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά...ό,τι πιο θρεπτικό

Ingredients

  • 100 γρ χουρμάδες (χωρίς το κουκούτσι)
  • 100 γρ αποξηραμένη φράουλα ή αποξηραμένα βερύκοκα
  • 100 γρ φουντούκια (ανάλατα και άψητα)
  • 100 γρ καρύδια
  • 100 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα - με ή χωρίς φλούδα - ότι θέλετε)
  • 150 γρ ταχίνι
  • 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 50- 80 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες περασμένες στο μπλέντερ)
  • 150 γρ μέλι
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας (χρησιμοποίησα κουβερτούρα)

Instructions

1

Βαζουμε λαδόκολλα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε

2

Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τη φράουλα και τοποθετούμε σε ένα μπολ

3

Χτυπάμε τα φουντούκια με το γουδί ώστε να είναι χονδροσπασμένα. Τα τοποθετούμε στο μπολ. Συνεχίζουμε το ίδιο και με τους υπόλοιπους ξηρούς καρπούς (καρύδια και αμύγδαλα) ή τα χτυπάμε ελαφρώς στο μπλέντερ

4

Προσθέτουμε το ταχίνι, τις βανίλιες , την κανέλα και τη βρώμη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά

5

Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το μέλι (λίγο, να μην καεί) και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας

6

Τοποθετούμε στο ταψάκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες

Η διατροφική ανάλυση για τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά…

μπάρες-με-ξηρούς-καρπούς-κ-ταχίνι-θερμίδες

  • Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτικές αποξηραμένες φράουλες, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες μπάρες δημητριακών χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

  • Η Αναστασία έφτιαξε τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά και είπε “Παρακάτω παραθέτω φωτό με τις υγιεινές μπάρες με ταχίνι, μέλι και βρώμη. Είναι η δεύτερη φορά που τις φτιάχνω και θέλω να σου πω ότι μας ενθουσίασαν οικογενειακώς αλλά και όσους έτυχε να κεράσω. Αυτή τη φορά αντί για φράουλες έβαλα σταφίδα Κορινθίας, που μου αρέσει, συμπλήρωσα σπόρους chia, σουσάμι και ηλιόσπορο. Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές που μας δίνεις, κυρίως γιατί είναι νόστιμες, υγιεινές και δοκιμασμένες. Να είσαι καλά.”μπάρες-με-ξηρούς-καρπούς-κ-ταχίνι

μπάρες-με-ξηρούς-καρπούς-κ-ταχίνι

  • H Μαρία έφτιαξε τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά και είπε “Τέλειες!!!”

ενεργειακές-μπάρες-χωρις-ζάχαρη

  • H Μαρία έφτιαξε τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά και είπε “Τα ξαναέφτιαξα και αυτή τη φορή πρόλαβα να τα φωτογραφίσω!! Ενεργειακές μπάρες: πραγματικά οι πιο ωραίες που εχω φάει στη ζωή μου! Ικανοποιούν την ανάγκη μου για γλυκό και με χορταίνουν ταυτόχρονα. Υπέροχη συνταγή… σου είμαι ευγνώμων! α!Παρέλειψα τις σταγόνες σοκολάτας.”

ενεργειακές-μπάρες-χωρίς-ζάχαρη

  • Η Δέσποινα έφτιαξε τις μπάρες και είπε Φτιάξαμε τις μπάρες με σταφίδες βρώμη και αμύγδαλα/φουντούκια/καρύδια!!Πεντανοστιμεεεεες !!!Είχα μια αμφιβολία για το ταχίνι, γιατί δε μ’αρέσει, όμως πραγματικά δε το καταλαβαίνεις. Ξετρελαθηκαμε!Σ´ευχαριστουμε πολύ για τις υγιεινές σου συνταγές!” 

ενεργειακές μπάρες χωρίς ζάχαρη

  • Η Βάσω έφτιαξε τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά και είπε Έφτιαξα κ τις μπαρες με ταχινι… απλά υπέροχες…έβαλα κ σταφίδες κ cranberry.”

ενεργειακές μπάρες

  • Η Βάσω έφτιαξε έφτιαξε τις ενεργειακές μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς και άλλα πολλά Πρέπει να είναι η 7 φορά που τις φτιάχνω κ κάθε φορά κάνω κάποια παραλλαγή..στις συγκεκριμένες εβαλα χυμό από ένα πορτοκάλι και μοίρασα ταχίνι με φυστικοβούτυρο…τέλειεςςςςςς” 

μπάρες με ταχίνι, ξηρούς καρπούς

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.