Κανελόνια με λαχανικά του χειμώνα. Αυτές τις μέρες οι περισσότεροι ξεφύγαμε διατροφικά. Περισσότερο φαγητό, πολλά γλυκά, αλκοόλ. Όλοι λίγο πολύ ενδώσαμε σε διατροφικές ατασθαλίες. Δεν πειράζει, αφού το θέλαμε, καλά κάναμε! Σήμερα έχω να σας προτείνω ένα φαγητό πολύ νόστιμο, εξαιρετικά υγιεινό και πρωτότυπο. Τα αγαπημένα σε όλους μας κανελόνια γεμιστά, όχι με κιμά ή σπανάκι όπως συνιθίζεται, αλλά με λάχανο, καρότο, πράσο και πιπεριές! Ένα φαγητό ιδανικό για αποτοξίνωση από το κρέας!
Καταλαβαίνω πως ίσως σε ξενίζει, είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. Πίστεψέ με όμως. Είναι πάρα πολύ γευστικό. Τα λαχανικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δεν είναι παραμαγειρεμένα δηλαδή “νιανιά”, και φυσικά μπορείς να παρέμβεις στη συνταγή.
- Σίγουρα μπορείς να προσθέσεις τυρί, οπότε θα γίνει ακόμη πιο γευστικό και χορταστικό. Εγώ δεν το κάνω γιατί τα γαλακτοκομικά μου προκαλούν ακμή. Σττην υπόλοιπη οικογένεια αρέσουν όμως, οπότε προσθέτει ο καθένας στο πιάτο του.
- Θα μπορούσες να προσθέσεις και λίγο κιμά ή κοτόπουλο, ή κάποιο αλλαντικό, το θέμα όμως είναι να προσπαθήσεις να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερα λαχανικά και να αποφύγεις κόκκινο κρέας και άλλες πηγές τρανς λιπαρών.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κανελόνια γεμιστά με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά
Κανελόνια γεμιστά με λάχανο και άλλα χειμωνιάτικα λαχανικά
Ingredients
- 1 πακέτο κανελόνια
- ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα
- 1 πράσο
- 2 μέτρια καρότα
- 2 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
- 1/2 λάχανο
- 4-5 κλωναράκια σέλερι
- 400 ml χυμό ντομάτας
- βραστό νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ κάρυ
- λίγο μαϊντανό στο σερβίρισμα
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 σε αέρα και συγκεντρώνουμε όλα μας τα υλικά
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο ξεκινάμε να σοτάρουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο - αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά και αφού ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο.
Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το λάχανο και το σέλερι. Μετά από 3-4 λεπτά, αφού έχουν μαραθεί αρκετά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και κλείνουμε το μάτι. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει (ο χυμός ντομάτας βοηθάει στο να μειωθεί η θερμοκρασία). Προσθέτουμε το κάρυ, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Ξεκινάμε να γεμίζουμε τα κανελόνια και να τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ
Αφού γεμίσουμε όλα τα κανελόνια, τη γέμιση που περισσεύει την ρίχνουμε από πάνω. Συμπληρώνουμε με βραστό νερό και λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε στους 220 σε αέρα για 30-35 λεπτά, στη συνέχεια βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 8-10 λεπτά ακόμη
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό
Η διατροφική ανάλυση για τα κανελόνια με λαχανικά
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα κανελόνια με λαχανικά, βήμα- βήμα
-
Για να δείτε και άλλες πρωτότυπες και γευστικές συνταγές με κανελόνια, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Αθανασία τα έφτιαξε τα κανελόνια με λαχανικά και είπε “Έφτιαξα τα κανελόνια με το λάχανο. Πολύ νόστιμα. Όλες οι συνταγές βγαίνουν όπως λες..μου αρέσει πολύ αυτό..”
No Comments