Κριτσίνια με ελιές και μπύρα για όλες τις ώρες. Ένα πολυαγαπημένο αλμυρό σνακ που φτιάχνω αρκετά συχνά και τα τρώω αντί για κουλούρι Θεσσαλονίκης. Αρέσει πολύ και στη Σοφία, οπότε της το στέλνω και ως κολατσιό στο σχολείο.
Είναι αρκετά ψωμένια και αφράτα, αν εσύ τα θες πιο τραγανά, είτε θα τα κάνεις πιο λεπτά, είτε θα τα ψήσεις παραπάνω. Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, εγώ δεν το κάνω. Είναι τόσο νόστιμα και έτσι που με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως μπορώ να κρατάω τις θερμίδες σε χαμηλό επίπεδο, χωρίς να χάνω σε γεύση. Ελιές χρησιμοποιώ έτοιμες κομμένες σε βαζάκι, εναλλακτικά μπορείς να τις κόψεις εσύ, αλλά σε προειδοποιώ, είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Αντί για μπύρα μπορείς να βάλεις νερό. Για να μην τα καταναλώσεις αμέσως, μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, θα τα αφήσεις να κρυώσουν, θα τα τυλίξεις καλά με μια μεμβράνη φαγητού και κατευθείαν κατάψυξη!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Κριτσίνια με αλεύρι Ζέας, ελιές και μπύρα. Πεντανόστιμα και άκρως εθιστικά! Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά Χωρίζεις τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη (116 γρ το κάθε ένα) Πλάθεις κάθε κομμάτι σε ένα χοντρουλό μακαρόνι Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα. Στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήνεις τα κριτσίνια να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά (ανάλογα τη θερμοκρασία δωματίου ) Ψήνεις στους 180 σε αέρα στην κάτω θέση του φούρνου για 22 - 25 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους και το πόσο κρατσανιστά τα προτιμάμε. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο θα είναι σχετικά μαλακά, αλλά σε λίγα λεπτά θα σκληρύνουν αλλά όχι πολύ, θα είναι αρκετά ψωμένια Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και είναι χειμώνας, θα πρέπει να βοηθήσεις τη ζύμη να φουσκώσει. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας το μπολ κοντά σε εστία ζέστης. φούρνο, καλοριφέρ, μάτι κουζίνας ή ηλεκτρική κουβέρτα, όπως πολύ έξυπνα μου πρότεινε ο φίλος μου ο ΑντρέαςΚριτσίνια με ελιές και μπύρα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα κριτσίνια με ελιές και μπύρα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα κριτσίνια με ελιές και μπύρα, βήμα- βήμα
-
Για να φτιάξεις το δικό σου αποξηραμένο κρεμμύδι, πάτα εδώ
-
Αν θες να δεις και άλλες συνταγές για κριτσίνια, πάτα εδώ
-
Αν θες να δεις συνταγές για αλμυρά σνακ, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Μαρία έφτιαξε τα κριτσίνια με ελιές και είπε “Έκανα κι εγώ το ελιόψωμο και βγήκε φανταστικό. Άρεσε στα παιδιά μου και στους συμμαθητές τους!!! Σίγουρα θα το ξανακάνω με τη διαφορά ότι θα αγοράσω ελιές κομμένες σε ροδέλες. Απογοητεύτηκα μέχρι να τις κόψω. Μάλιστα σκέφτομαι να το κάνω σαν παραλλαγή με τυρί αντί ελιές.”
- H Ζωή είπε “Είναι πολύ νόστιμα. Έβαλα αλεύρι ολικής και σπανάκι“
No Comments