Ελιές/ Κριτσίνια/ Νηστίσιμα

Κριτσίνια με δίκοκκο αλεύρι, ελιές και μπύρα

κριτσίνια-με-ελιές-και-μπύρα

Κριτσίνια με ελιές και μπύρα για όλες τις ώρες. Ένα πολυαγαπημένο αλμυρό σνακ που φτιάχνω αρκετά συχνά και τα τρώω αντί για κουλούρι Θεσσαλονίκης. Αρέσει πολύ και στη Σοφία, οπότε της το στέλνω και ως κολατσιό στο σχολείο. 

Είναι αρκετά ψωμένια και αφράτα, αν εσύ τα θες πιο τραγανά, είτε θα τα κάνεις πιο λεπτά, είτε θα τα ψήσεις παραπάνω.  Μπορείς να προσθέσεις και άλλα μυρωδικά, λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, εγώ δεν το κάνω. Είναι τόσο νόστιμα και έτσι που με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως μπορώ να κρατάω τις θερμίδες σε χαμηλό επίπεδο, χωρίς να χάνω σε γεύση. Ελιές χρησιμοποιώ έτοιμες κομμένες σε βαζάκι, εναλλακτικά μπορείς να τις κόψεις εσύ, αλλά σε προειδοποιώ, είναι αρκετά χρονοβόρα διαδικασία. Αντί για μπύρα μπορείς να βάλεις νερό. Για να μην τα καταναλώσεις αμέσως, μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, θα τα αφήσεις να κρυώσουν, θα τα τυλίξεις καλά με μια μεμβράνη φαγητού και κατευθείαν κατάψυξη! 

κριτσίνια-με-ελιά
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Κριτσίνια με ελιές και μπύρα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8
Prep Time: 45 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά Total Time: 70 λεπτά

Κριτσίνια με αλεύρι Ζέας, ελιές και μπύρα. Πεντανόστιμα και άκρως εθιστικά!

Ingredients

  • 500 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 50 γρ μέλι
  • 8 γρ μαγιά ξερή
  • 20 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 γρ αποξηραμένο σκόρδο
  • 2 κ.γ ρίγανη ή θυμάρι
  • 260 γρ μπύρα ή νερό
  • 80 -100 γρ ελιές κομμένες σε ροδέλες

Instructions

1

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του αρτοπαρασκευστή τοποθετείς την μαγιά, το μέλι, 3 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και 100 γρ ζεστό νερό. Ανακατεύεις και αφήνεις στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά να βγάλει φουσκάλες δηλαδή

2

Μετά από λίγο προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να έχεις ένα ωραίο, μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι ή απλά αφήνεις τον αρτοπαρασκευαστή να κάνει όλη τη δουλειά

3

Χωρίζεις τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη (116 γρ το κάθε ένα)

4

Πλάθεις κάθε κομμάτι σε ένα χοντρουλό μακαρόνι

5

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 σε αέρα. Στρώνεις λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και αφήνεις τα κριτσίνια να φουσκώσουν για 10-15 λεπτά (ανάλογα τη θερμοκρασία δωματίου )

6

Ψήνεις στους 180 σε αέρα στην κάτω θέση του φούρνου για 22 - 25 λεπτά (ανάλογα το πάχος τους και το πόσο κρατσανιστά τα προτιμάμε. Όταν τα βγάλεις από το φούρνο θα είναι σχετικά μαλακά, αλλά σε λίγα λεπτά θα σκληρύνουν αλλά όχι πολύ, θα είναι αρκετά ψωμένια

Notes

Αν δεν έχεις αρτοπαρασκευαστή και είναι χειμώνας, θα πρέπει να βοηθήσεις τη ζύμη να φουσκώσει. Μπορείς να το κάνεις βάζοντας το μπολ κοντά σε εστία ζέστης. φούρνο, καλοριφέρ, μάτι κουζίνας ή ηλεκτρική κουβέρτα, όπως πολύ έξυπνα μου πρότεινε ο φίλος μου ο Αντρέας

Η διατροφική ανάλυση για τα κριτσίνια με ελιές και μπύρα
κριτσίνια-με-ελιές-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα κριτσίνια με ελιές και μπύρα, βήμα- βήμα

κριτσίνια-με-αλεύρι-Ζέας-και-ελιές

  • Για να φτιάξεις το δικό σου αποξηραμένο κρεμμύδι, πάτα εδώ
  • Αν θες να δεις και άλλες συνταγές για κριτσίνια, πάτα εδώ
  • Αν θες να δεις συνταγές για αλμυρά σνακ, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Μαρία έφτιαξε τα κριτσίνια με ελιές και είπε “Έκανα κι εγώ το ελιόψωμο και βγήκε φανταστικό. Άρεσε στα παιδιά μου και στους συμμαθητές τους!!! Σίγουρα θα το ξανακάνω με τη διαφορά ότι θα αγοράσω ελιές κομμένες σε ροδέλες. Απογοητεύτηκα μέχρι να τις κόψω. Μάλιστα σκέφτομαι να το κάνω σαν παραλλαγή με τυρί αντί ελιές.” 

κριτσίνια με ελιές

  • H Ζωή είπε “Είναι πολύ νόστιμα. Έβαλα αλεύρι ολικής και σπανάκι
κριτσίνια με ελιές
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.