Ποπ κορν. Πώς να το φτιάξεις στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Το ποπ κορν είναι ένα παρεξηγημένο σνακ. Λογικό αφού το έτοιμο που συνήθως τρώμε, περιέχει ένα κιλό μαργαρίνη και μισό κιλό αλάτι. Υπάρχει όμως τρόπος να φτιάξεις στο σπίτι σου πολύ γευστικό ποπ κορν, με τα κατάλληλα βήματα ίδιο σε γεύση με αυτό που βρίσκεις στα σινεμά, αλλά πολύ πιο θρεπτικό.
Το καλαμπόκι ή αραβόσιτος, είναι από τα πιο δημοφιλή σιτηρά παγκοσμίως
- Δεν περιέχει γλουτένη και αποτελεί βασική τροφή σε πολλές χώρες του κόσμου
- Η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες προλαμβάνει ασθένειες του πεπτικού
- Tα αντιοξειδωτικά του λειτουργούν ως αντικαρκινικοί παράγοντες και δρουν προληπτικά στη νόσο Αλτσχάιμερ
- Περιέχει καροτενοειδή που μαζί με τη βιταμίνη Α, αποτελούν απαραίτητο συνδυασμό για τη διατήρηση της καλής όρασης και προλαμβάνουν την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
- Περιέχει σημαντικές ποσότητες σε κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο,φυλλικό οξύ και βιταμίνη C
Πώς θα τα φτιάξεις
Υπάρχουν 2 τρόποι να φτιάξεις ποπ κορν στο σπίτι. Ο ένας είναι χρησιμοποιώντας κατσαρόλα και ο άλλος το ειδικό σκεύος. Εγώ δεν έχω αγοράσει ακόμη το ειδικό σκεύος γιατί αγόρασα αρκετά μαντεμένια σκεύη και ο Άκης με κυνηγάει. Οπότε προς το παρόν θα σου δείξω τον τρόπο με την κατσαρόλα. Το να πάρεις έτοιμη σακούλα και να τη βάλεις στα μικροκύματα δεν το συζητάμε καν. Θες να συγχυστώ;
Τι θα χρειαστείς
- Σπόρους ποπ κορν, ιδανικά μη μεταλλαγμένους και βιολογικούς
- Έλαιο της αρεσκείας σου. Ιδανικά άοσμο λάδι καρύδας. Να θυμάσαι πως η ελάχιστη ποσότητα που μπορείς να βάλεις είναι τόση, ώστε να καλύψεις τον πάτο της κατσαρόλας. Φυσικά όσο περισσότερο βάλεις, χωρίς να το παρακάνεις βέβαια, θα βγουν ακόμη πιο νόστιμα
- Μια ψηλή κατσαρόλα. Να θυμάσαι πως η μέγιστη ποσότητα που μπορείς να βάλεις είναι τόση ώστε να καλύψεις τον πάτο της κατσαρόλας
Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις
- Αντί για λάδι καρύδας μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο ελαφρύ και κατά προτίμηση καλής ποιότητας σπορέλαιο όπως ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
- Έχω δοκιμάσει σησαμέλαιο και είχε έντονη γεύση
- Ούτε το ελαιόλαδο ενδείκνυται, αφήνει πολύ βαριά γεύση
- Ε καλά, αν θες να χρησιμοποιήσεις βούτυρο, μπορείς να το κάνεις. Τουλάχιστον να είναι πραγματικό βούτυρο, όχι μαργαρίνη
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ποπ κορν. Πώς να το φτιάξεις στο σπίτι Ανάβεις το μάτι της κουζίνας στο μέγιστο Σε μια κατσαρόλα τοποθετείς το λάδι καρύδας και το ποπ κορν και σκεπάζεις Όταν αρχίσουν να σκάνε τα ποπ κορν και αφού περάσουν 10 δευτερόλεπτα, θα κλείσεις το μάτι και θα περιμένεις Όταν θα έχουν σκάσει σχεδόν όλα, θα ανοίξεις το καπάκι ίσα-ίσα να φύγουν οι υδρατμοί Αδειάζεις σε μπολ, προσθέτεις αλάτι και απολαμβάνεις Ποπ κορν.
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για το ποπ κορν
Η διαδικασία για να φτιάξεις το ποπ κορν, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ποπ κορν, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με καλαμπόκι, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με υγιεινά αλμυρά σνακ, πάτα εδώ
4 Comments
Ελισσάβετ
15/04/2020 at 21:48Παρακαλώ, μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί απορρίπτετε τη διαδικασία της σακούλας στο φούρνο μικροκυμάτων;
Ευχαριστώ πολύ!
Miss Healthy Living
23/04/2020 at 07:38Αν δείτε τα συστατικά που περιέχει αυτήη σακούλα, πιστεύω πως θα καταλάβετε!
ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΥΔΗ
08/05/2020 at 10:39εγώ το βαζω σε πυρεξ διαφανες με καπακι και το βαζω στο μικροκυμμάτων,κάνοντας ακιβώς ότι λες!!!!μπράβο
Miss Healthy Living
08/05/2020 at 10:57Έχω καταργήσει εδώ και χρόνια τα μικροκύμματα!