Καλαμπόκι/ Μελιτζάνες/ Νηστίσιμα/ Σαλάτες

Σαλάτα Ceasars με “μπέικον” μελιτζάνας, sour cream από κάσιους και κρουτόν σκόρδου

σαλατα ceasars με μπέικον μελιτζάνας

Μπέικον μελιτζάνας??? Εδώ είναι το σημείο που εσείς γελάτε και εγώ χαμηλώνω το βλέμμα μου? Ευτυχώς για όλους μας, δεν χρειάζεται να προβούμε σε τέτοια συμπεριφορά. 

Όταν ήμουν μικρή συνήθιζα να τρώω πολύ μπέικον, ακόμη και ωμό (αηδιάζω και μόνο που το σκέφτομαι τώρα). Ευτυχώς, μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα τη βλακεία μου και το σταμάτησα. Το μπέικον ουσιαστικά είναι τρανς λίπος, νιτρώδες νάτριο που έχει θεωρηθεί καρκινογόνο και πολύ λιγότερο κρέας για να μην πιάσουμε τα αλλαντικά, που είναι υπολείμματα από κρέας (λιγότερο από 50% σε αναλογία με τα υπόλοιπα συστατικά και ένα μείγμα από ζάχαρη, βελτιωτικά χρώματος και γεύσης, συντηρητικά και άλλα διάφορα…). Εύλογα δηλαδή καταλαβαίνει κάποιος γιατί δεν πρέπει να καταναλώσουμε τέτοιες “τροφές“, πόσο μάλλον να τις δίνουμε στα παιδιά μας…

Όταν λοιπόν είδα αυτή τη συνταγή εδώ, σκέφτηκα ότι έπρεπε να τη δοκιμάσω οπωσδήποτε. Περίμενα υπομονετικά να χρησιμοποιήσω μελιτζάνες εποχής και να μαι εδώ, σήμερα, να σας τη παρουσιάσω. 

Το “μπέικονμελιτζάνας  από μόνο του είναι πολύ νόστιμο. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις ότι τρως μελιτζάνα αλλά μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας, δεν αισθάνεσαι ότι τρως μπέικον. Χάρη στον υγρό καπνό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, έχουμε μια μυρωδιά και κατ΄επέκταση γεύση όμως, που παραπέμπει στο κανονικό μπέικον. 

Η σαλάτα στο σύνολο της είναι εξαιρετικά νόστιμη, με διαφορετικές υφές και γεύσεις που συνδυάζονται άρτια μεταξύ τους. Διαφορετικές εντάσεις από το κάθε υλικό που στο τέλος δένουν υπέροχα με την sour cream.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Σαλάτα Ceasars

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 10 λεπτά Total Time: 15 λεπτά

Σαλάτα Ceasars με "μπέικον" μελιτζάνας, sour cream από κάσιους και κρουτόν σκόρδου

Ingredients

  • 1 μέτρια Μελιτζάνα
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ υγρό καπνό ή καπνιστά μπαχαρικά όπως πάπρικα
  • 1 κ.σ worcester sauce
  • 1 κ.γ πάπρικα
  • 1 κ.γ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γ αποξηραμένο σκόρδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι θαλασσινό
  • ανάμεικτη σαλάτα μαρούλι
  • καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • κρουτόν σκόρδου ή ό,τι έχετε
  • Vegan Sour cream από κάσιους ή ό,τι έχετε

Instructions

1

Κόβουμε τις μελιτζάνες με το μαντολίνο σε λεπτές φετούλες και τις ξεπικρίζουμε πολύ καλά.

2

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 σε αέρα. Ετοιμάζουμε τη σος μας. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου, τοποθετούμε τις μελιτζάνες μια μια και τις αλείφουμε με τη σος που έχουμε φτιάξει (και από τις 2 πλευρές).

3

Ψήνουμε στους 200 για 10 λεπτά - μέχρι να γίνουν τραγανές οι μελιτζάνες

4

Βράζουμε το καλαμπόκι για λίγα λεπτά - για ευκολία το κάνω σε ένα μπρίκι

5

Τοποθετούμε την σαλάτα σε ένα μεγάλο και βαθύ πιάτο. Προσθέτουμε το βρασμένο καλαμπόκι, τις μελιτζάνες τις οποίες κόβουμε σε μέτρια κομμάτια, 5-6 κουταλιές της σούπας από τη sour cream, αλάτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν σκόρδου και ανακατεύουμε ελαφρώς

Η διαδικασία βήμα- βήμα

σαλατα ceasars με μπέικον μελιτζάνας

  • Δείτε εδώ τη συνταγή για κρουτόν σκόρδου
  • Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες υπέροχες σαλάτες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.