Σοκολατένιο χαλβά με ταχίνι μου ζητήσατε και όπως έχεις καταλάβει, προσπαθώ να μη χαλάω κανένα χατήρι.
Λοιπόν συγκεντρώσου γιατί το να προλογίζω, περιγράφω, “πουλάω” τις συνταγές μου, δεν είναι και το πιο δυνατό μου σημείο. Ο χαλβάς αυτός, που μπορείς να τον πεις και μπάρα και κορμό και fudge και όπως σε βολεύει, θεωρώ είναι από τις καλύτερές μου συνταγές, αυτό νομίζω τα λέει ΟΛΑ.
Δεν είναι τόσο μαστιχωτός όπως ο προηγούμενος που σου είχα προτείνει εδώ. Είναι μαλακός και επειδή δε μπορώ να συντονιστώ με τον καιρό, αφού από μέρα σε μέρα υπάρχει αλλαγή ακόμα και 15 βαθμούς κελσίου, καλύτερα να τον διατηρήσεις στο ψυγείο. Όχι επειδή θα χαλάσει, αλλά για να μη μαλακώσει. Βέβαια δοκίμασε τον και με τους δύο τρόπους και αποφάσισε τι σου ταιριάζει περισσότερο.
Επέλεξα να προσθέσω φουντούκια γιατί τον θεωρώ ακαταμάχητο συνδυασμό με το κακάο και το ταχίνι, εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι έχεις στο ντουλάπι σου. Το κακάο είναι τόσο – όσο. Δεν είναι δηλαδή υπερσοκολατένιος. Δοκίμασε, και αν θέλεις περισσότερο, απλά πρόσθεσέ το. Μέλι θεωρώ πως δεν χρειάζεται περισσότερο, αν διαφωνείς, πρόσθεσε και άλλο! Γενικά κάνε ό,τι θες, μόνο κάν΄τον και θα με θυμηθείς!
Και επειδή είμαι σίγουρη πως θα με ρωτήσεις από που πήρα αυτή τη φόρμα σιλικόνης με το υπέροχο και βολικό σχήμα, θα σε προλάβω και θα σου πω ότι την πήρα από το amazon. Θα ήθελα μόνο να τονίσω, πως μπορεί οι εταιρείες να λένε πως είναι κατάλληλες για τον φούρνο, εντούτοις, εγώ αποφεύγω να τις χρησιμοποιώ, (χρησιμοποιώ μαντεμένια σκεύη) και αυτές της σιλικόνης, τις χρησιμοποιώ στα παγωτά, χαλβά, ρύζι, σαλάτα και καμιά φορά, σε κέικ.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι, κακάο και φουντούκια! Χτυπάς τα φουντούκια στο γουδοχέρι ώστε να είναι χονδροσπασμένα Σε μια κατσαρόλα τοποθετείς το μέλι και το ζεσταίνεις, να προσέξεις να μην κάψει Προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις και χαμηλώνεις τη φωτιά γιατί πιάνει αμέσως ο πάτος της κατσαρόλας Ζεσταίνεις όλα τα υλικά για ένα λεπτό περίπου, θα το δεις, θα αρχίσει να κολλάει στον πάτο. Αδειάζεις σε ένα σκεύος και το αφήνεις να κρυώσει, έπειτα θα το βάλεις στο ψυγείοΣοκολατένιος χαλβάς με ταχίνι
Ingredients
Instructions
Η διατροφική ανάλυση για τον σοκολατένιο χαλβά
Η διαδικασία για να φτιάξεις το σοκολατένιο χαλβά, βήμα- βήμα
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με χαλβά, πάτα εδώ
Ακολούθησε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Αναστασία έφτιαξε τον χαλβά και είπε “Α ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΠΑ……. Αδύνατον να περιμένω μέχρι να κρυώσει!!!!! Δε θα αδυνατίσω ποτεεεεεεε!!!!!!! Ούτε μισή μέρα δεν το βλέπω να μένει ”
4 Comments
Πανωραία
02/09/2019 at 22:45Είναι πάρα πολύ καλός…Τον χώρισα σε 20 μερίδες και τον έβαλα μέσα σε σιλικονούχες θήκες για μάφιν. Στη συνέχεια έβαλα όλες τις θήκες μάφιν μέσα σε τάπερ και στην κατάψυξη. Δεν είναι παγωμένο όταν το τρως, είναι τέλειο. Με έχεις κάνει να αγαπήσω το ταχίνι!
Miss Healthy Living
02/09/2019 at 22:48Ουαου, τι ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ!!!!!!! Εχω ενθουασιαστεί!!!!
Jenny
11/03/2021 at 15:56τελικα θα μας πεις που θα βρουμε αυτην την φορμα?
Κατερίνα
14/03/2021 at 08:40Πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν νιώθω την ανάγκη να αγοράσω έτοιμο χαλβά (ο οποίος την επόμενη μέρα πεταγόταν ούτως ή άλλως) “για το καλό”. Είναι τόσο όσο σοκολατένιος, έχει υπέροχη γεύση και μπορεί να τον φάει και ο σύζυγος που είναι διαβητικός. Τον έκανα με ταχίνι ολικής (αυτό υπάρχει στο σπίτι) και ευτυχώς γιατί είναι τόσο χορταστικός που -ελπίζω- να μείνει μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα. Απόλυτα υγιεινό τρόφιμο ΚΑΙ πεντανόστιμο!