Σας προτείνω να χρησιμοποιήσετε μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια γιατί όταν είναι μεγάλα, συνήθως είναι άνοστα και έχουν πολλά σπόρια.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Στικς κολοκυθιού στο φούρνο
Στικς κολοκυθιού στο φούρνο
Ingredients
- 650 γρ κολοκύθια (4 μεγάλα και άσχημα στη δική μου περίπτωση)
- 80 αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης αλεσμένες στο μπλέντερ)
- 30 αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη
- 20 γρ διατροφική μαγιά ή παρμεζάνα
- 1 μεγάλη κ.σ ρίγανη (3 γρ)
- 1 κ.γ θυμάρι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο ή και περισσότερο
- 1 κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
Instructions
Πλένουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε πρώτα στη μέση και μετά σε στικς (στα 3 ή 4)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα και τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Εγώ χρησιμοποίησα το ταψί της πίτσας το οποίο έχει τρύπες ώστε να γίνουν ακόμη πιο τραγανά
Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το πανάρισμα και ανακατεύουμε καλά. Αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να χρσιμοποιήσετε διατροφική μαγιά, μπορείτε να βάλετε παρμεζάνα
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού.
Βουτάμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα για το πανάρισμα και έπειτα στη λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-35 λεπτά
Notes
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυγό, θα πρέπει να το χτυπήσετε όπως την ομελέτα και να βουτήξετε πρώτα εκεί τα κολοκυθάκια και έπειτα στο μείγμα για το πανάρισμα
Η διατροφική ανάλυση για τα στικς κολοκυθιού
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα στικς κολοκυθιού στο φούρνο, βήμα- βήμα
-
Μπορείς να τα συνδυάσεις με τζατζίκι
- Για να δεις πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πάτα εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Dina έφτιαξε τα κολοκυθάκια και είπε “Στους μεγάλους άρεσαν πολύ ενώ στα μικρά αγοράκια όχι και τόσο!Πρόσθεσα κουρκουμά και δυόσμο“
No Comments