Κολοκυθάκια/ Λαχανικά/ Ορεκτικά

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη

τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη. Κάτι ανάμεσα σε τηγανίτα και κολοκυθοκεφτέ. Ένα πολύ, πολύ όμως γευστικό ορεκτικό που αν και πράσινο, αρέσει πολύ και στα μικρά παιδιά. Συνταγές για κολοκυθοκεφτέδες θα βρεις πολλές. Αυτή θα την προτιμήσεις αν θες να έχεις ένα απερίγραπτα γευστικό αποτέλεσμα, χωρίς να τους τηγανίσεις και επιπλέον, χωρίς να χρησιμοποιήσεις τα αναμενόμενα υλικά, όπως αυγά και φέτα. Εννοείται πως μπορείς να προσθέσεις αυγά και φέτα, αν ακολουθήσεις όμως ακριβώς τις αναλογίες, απλά δε θα χρειαστεί να το κάνεις. 

Τι να προσέξεις
  • Οι πρώτες ύλες, τα φρέσκα, μικρά και τρυφερά κολοκυθάκια και τα μπόλικα μυρωδικά είναι το νούμερο 1 μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα.  Η αλήθεια είναι πως οι φωτογραφίες μου δεν είναι και τόσο θελκτικές. Έχω ένα θέμα με τα κολοκυθάκια, δεν μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες. Ελπίζω όμως να το παραβλέψεις και απλά να με εμπιστευτείς και να τις δοκιμάσεις.
  • Το ελάχιστο λάδι που χρησιμοποίησα επέλεξα να είναι καλής ποιότητας ηλιέλαιο. Από τη στιγμή που αναπτύσσονται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσεις το κατά τα άλλα, εξαιρετικό ελαιόλαδο.
  • Στις φωτογραφίες παρακάτω θα δεις πως χρησιμοποιώ ένα τηγάνι που ενδεχομένως να μην το έχεις ξαναδεί. Είναι τηγάνι για κρέπες και πανκέικς. Έχει πολύ μικρό στόμιο και σου επιτρέπει να γυρίζεις το οτιδήποτε με πολύ μεγάλη ευκολία. Έχει τριπλή μαρμάρινη επίστρωση που το κάνει αντικολλητικό, αυτό όμως δε σημαίνει πως δε θα βάλεις λάδι.  
  • Για να δέσω το μείγμα χρησιμοποίησα αλεύρι βρώμης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σταρένιο αλεύρι ή φρυγανιά. Εγώ προτιμώ τη βρώμη για τις ιδιότητές και για το αφράτο και πλούσιο σε γεύση αποτέλεσμα

 

τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 votes, average: 4,86 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 9

Τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη

Ingredients

  • 350 γρ κολοκυθάκια
  • 100 γρ φρέσκο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο περασμε΄νες από την πρέσα
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 170 γρ αλεύρι βρώμης
  • 20 γρ φρέσκο δυόσμο
  • 180 γρ νερό
  • 3-4 κ.σ ηλιέλαιο ή ό,τι άλλο θες

Instructions

1

Πλένεις τα κολοκυθάκια, τα τρίβεις από την λεπτή μεριά του τρίφτη, αφαιρείς τα πολλά υγρά και τα τοποθετείς σε ένα μπολ

2

Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και τον δυόσμο και τα προσθέτεις στο μπολ

3

Προσθέτεις αλάτι, σκόρδο, βρώμη, νερό και ανακατεύεις

4

Τοποθετείς 1-2 κ.σ ηλιέλαιο ή ό,τι άλλο θες σε ένα τηγάνι και τοποθετείς κουταλιές από το μείγμα. Ανάλογα την ποσότητα αλλά και το αν θα χρησιμοποιήσεις περισσότερο λάδι, εξαρτάται ο χρόνος "τηγανίσματός" τους. 3-4 λεπτά περίπου από την κάθε μεριά αρκούν. Γυρίζεις με μια σπάτουλα και συνεχίζεις στην άλλη πλευρά

Notes

Αν αφήσεις το μείγμα στο ψυγείο ίσως χρειαστεί να προσθέσει λίγο νερό παραπάνω. Αυτό εξαρτάται από το πόσα υγρά έχουν τα κολοκύθια

Η διατροφική ανάλυση για τις τηγανίτες με κολοκυθάκια
τηγανίτες κολοκιθιού θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις τηγανίτες με κολοκυθάκια, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

τηγανίτες με κολοκυθάκια και βρώμη

  • Για να δεις και άλλες συνταγές με κολοκυθάκια, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές για ορεκτικά, πάτα εδώ
  • Για να τις συνοδεύσεις με κάποιο ντιπ, πάτα εδώ 
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • H Μανωλία είπε “Έτοιμες οι τηγανίτες με κολοκυθάκια! Άδικα παιδευόμουνα με τους κολοκυθοκεφτέδες κάθε καλοκαίρι!! “

τηγανίτες με κολοκυθάκια

  • Η Λυδία είπε “Πολύ νόστιμες και μυρωδάτες!! Τέλεια συνταγή

vegan κολοκυθοκεφτέδες

  • Η Στέλλα είπε “Τέλειες…….κ πολύ νόστιμες!!!!! “
τηγανίτες με κολοκυθάκια
  • Η Κωνσταντίνα είπε “Ενα μόνο θα σου πω… Ο γιος μου, 4 ετών, έφαγε για πρώτη φορά.. συνειδητά.. 😜.. κολοκύθι!!! Εύγε!!! Αποθηκεύτηκε στα καλυτερότερα!!!! ☑️💯” 

εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Χριστίνα
    06/07/2020 at 16:35

    Υπέροχες οι τηγανιτες με κολοκυθάκια! Ελαφρές και πεντανόστιμες. Θα διαφωνήσω μόνο στο ηλιέλαιο, γιατί ως παραγωγός έξτρα παρθένου ελαιολάδου συνιστώ μόνο τέτοιο στο τηγάνισμα και τίποτε άλλο. Υπάρχουν μελέτες για αυτό! Συγχαρητήρια για τις υπέροχες συνταγές σου. Να μην παραλείψω να σε συγχαρώ και για τα παγωτά σου. Καταπληττουν όσους τα δοκιμάζουν.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      08/07/2020 at 12:49

      Από τη στιγμή που τις εξαιρετικές ιδιότητες τις παίρνουμε μόνο όταν δεν έχει αναπτυχθεί υψηλή θερμοκρασία, για μένα δεν υπάρχει λόγος. Φυσικά ο καθένας μπορεί αν χρησιμοποιήσει ό,τι έχει και θέλει. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν τα παγωτά

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.