Σαρδέλες με ντομάτα και κρεμμυδάκι στο φούρνο. Οι σαρδέλες, οι ταπεινές σαρδέλες όπως συνηθίζουν να αποκαλούν αυτό το θρεπτικότατο ψάρι, είναι μια από τις καλύτερες και ασφαλέστερες επιλογές σε ψάρι που μπορείς να κάνεις.
Και θα σου απαρρυθμίσω αμέσως τους λόγους που επιβεβαιώνουν αυτό που ανέφερα παραπάνω.
Να ξεκινήσω λέγοντας σου πως:
- μειώνουν τη χοληστερίνη γιατί είναι μία από τις πιο συμπυκνωμένες πηγές ω3 λιπαρών οξέων EPA & DHA, που μειώνουν τα τριγλυκερίδια και την “κακή” χοληστερόλη (LDL) στο αίμα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει αν καταναλώνεις τρανς λιπαρά, έχεις περριτό βάρος και δεν υπάρχει στην καθημερηνότητά σου η άσκηση
- Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 και βιταμίνης D, που παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών, καθώς βοηθά το σώμα να αυξήσει την απορρόφηση του ασβεστίου
- ξέρεις με απόλυτη βεβαιότητα πως καταναλώνεις φρέσκο, Ελληνικό ψάρι
- Είναι από τις πιο οικονομικές επιλογές που μπορείς να κάνεις
Σήμερα θα τους προσθέσουμε ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Δεν χρειάζεται πολύ, η ποσότητα που σου προτείνω είναι αρκετή. Θέλω να προσέξεις και να με ακούσεις, θέλω να να τις ξεπλύνεις καλά και να αφαιρέσεις το εντεράκι, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις αυτό πριν το ψήσιμο. Έπειτα, όταν θα τις τοποθετήσεις στη λαδόκολλα, θέλω να τις έχεις στεγνώσει καλά. Το ελαιόλαδο να το προσθέσεις στη κομμένη ντομάτα και κρεμμύδι, θα ψηθούν καλύτερα και θα καραμελώσουν. Οι σαρδέλες είναι από τα πιο λιπαρά ψάρια, δεν χρειάζεται να προσθέσεις επιπλέον ελαιόλαδο. Αν θες καν’ το στο τέλος, αφού θα έχουν ψηθεί.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σαρδέλες με ντομάτα και κρεμμυδάκι στο φούρνο Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 σε αέρα Ξεπλένεις καλά τις σαρδέλες και αφαιρείς το κεφάλι και το εντεράκι. Έχουν ακόμη καλύτερη γεύση αν το κάνεις αυτό Τοποθετείς λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετείς τις σαρδέλες Κόβεις τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε μικρά καρέ και τοποθετείς σε ένα πιάτο. Προσθέτεις αλάτι, ρίγανη και ανακατεύεις πολύ καλά Τοποθετείς τα λαχανικά ανάμεσα στις σαρδέλες και ψήνεις στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 200 σε αέρα για 30- 35 λεπτά Καλύτερα να μην προσθέσεις πατάτες. Οι πατάτες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου η γεύση που παίρνουν από τις σαρδέλεςΣαρδέλες με ντομάτα στο φούρνο
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τις σαρδέλες με ντομάτα στο φούρνο
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις σαρδέλες με ντομάτα στο φούρνο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
Άσε λοιπόν στην άκρη τον σολομό που είναι εισαγωγής και ιχθυοτροφείου και στρέψε την προσοχή σου στις σαρδέλες.
Τι λες, θα το δοκιμάσεις;
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με ψάρια- θαλασσινά, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με σαρδέλες, πάτα εδώ
-
Για να συνοδέψεις τις σαρδέλες με φάβα, πάτα εδώ
-
Για να συνοδέψεις τις σαρδέλες με πατάτες τηγανητές με ελάχιστον ελαιόλαδο, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Λυδία είπε “Τέλειο πιάτο, πεντανόστιμες!!!!!”
No Comments