BBQ/ Cheesecake/ Αγ.Βαλεντίνου/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πάσχα/ Χριστούγεννα/ Χωρίς Μαγείρεμα

Cheesecake Λεμόνι χωρίς τυρί, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά

cheesecake λεμόνι

 

Την  κρέμα λεμονιού που σας έδειξα πριν από λίγες μέρες, την λατρέψατε κυριολεκτικά, και χαίρομαι αφάνταστα γι’ αυτό. Σήμερα θα σας δείξω πως μπορούμε να την αξιοποιήσουμε σε ένα υπέροχοελαφρύ ωμοφαγικό, Cheesecake λεμόνι, χωρίς τυρίβούτυρο και ζάχαρη.  Μόνο αν το δοκιμάσετε θα διαπιστώσετε το πόσο ωραίο είναι. 

Cheesecake Λεμόνι χωρίς τυρί, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8
Prep Time: 10 λεπτά

Cheesecake Λεμόνι χωρίς τυρί, βούτυρο, ζάχαρη και αυγά

Ingredients

  • για τη βάση
  • 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα)
  • 150 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κοφτό κ.γ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού
  • για τη γέμιση
  • 250 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 100- 120 γρ αγαύη ή μέλι
  • 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κ.σ κρέμα λεμονιού

Instructions

1

Βάζουμε τα 150 γρ αμύγδαλα της βάσης στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και όχι σε πιάτο όπως έκανα εγώ, γιατί θα λερώσετε γύρω-γύρω

2

Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομματάκια. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν μια πάστα. Τους τοποθετούμε και αυτούς στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κρέμα λεμονιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο.

3

Χωρίζουμε τη βάση σε τόσα ίσα μέρη, όσα και τα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε. Στρώνουμε το "μπισκότο" στη βάση και απλώνουμε καλά

4

Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα καρύδας, την κρέμα λεμονιού και την αγαύη και χτυπάμε καλά.

5

Βάζουμε 3 - 4 κουταλιές της σούπας σε ένα μπολάκι και προσθέτουμε λίγο νεράκι ώστε να γίνει λεπτόρρευστη. Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο ή σερβίρουμε

Notes

Το να λιώσετε τους χουρμάδες είναι κάτι που σας ταλαιπωρεί αρκετά. Αν δεν έχετε δυνατό μπλέντερ ή αν θέλετε την ησυχία σας, βάλτε τους σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό και αφήστε τους για 1- 2 λεπτά. Ύστερα λιώστε τους με ένα ραβδομπλέντερ, θα είναι έτοιμοι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα

cheesecake λεμόνι 2

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, τεράστιο μπισκότο

cheesecake λεμόνι 3

Για να δείτε και άλλες συνταγές για cheesecake, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

3 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.