Cheesecake/ Αγ.Βαλεντίνου/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Φρούτα

Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη

cheesecake φράουλα χωρίς ζάχαρη

Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί, βούτυρο και ζάχαρη. Τι σόι Cheesecake είναι αυτό χωρίς τυρί, πιθανόν να αναρωτιέστε και μεταξύ μας, πολύ λογικό να το κάνετε? Το ξέρω ότι σας έχω συνηθίσει στις πρωτότυπες συνταγές και σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνε και τις δοκιμάζετε.  Αυτό το Cheesecake, είναι δική μου πατέντα και ήθελα να το δοκιμάσω από πέρσι. Για την κρέμα, οκ, δεν χρησιμοποίησα τυρί κρέμα, το ξεκαθαρίσαμε αυτό από την αρχή. Δεν χρησιμοποίησα όμως ούτε κάποιο ξηρό καρπό, ώστε να φτιάξω μια φυτική κρέμα. Τι χρησιμοποίησα? 

cheesecake φράουλα χωρίς ζάχαρη

Χρησιμοποίησα ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ.  Ελπίζω να ξεπεράσατε το σοκ, να μην κλείσατε τη σελίδα και να μου δώσετε την ευκαιρία να σας παρουσιάσω, τη δική μου σούπερ γευστική, υγιεινή και πρωτότυπη εκδοχή για Cheesecake φράουλα. 

Αλλά για να σοβαρευτούμε λίγο, δεν γνωριζομαστε σήμερα, ακόμη και αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμη κάποια συνταγή μου, φαντάζομαι πως βλέπετε τις φωτογραφίες και τα σχόλια που μου στέλνουν οι φίλοι που τα δοκιμάζουν. Για να σας το παρουσιάζω σήμερα σημαίνει πως, όχι μόνο αξίζει αλλά είναι και πολύ καλύτερο από ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Ξεχάστε λοιπόν πως θα χρησιμοποιήσετε όσπρια και συγκεκριμένα φασόλια για να φτιάξετε τη κρέμα και απλά, εμπιστευτείτε με και δοκιμάστε το. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με το παραπάνω…

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί βούτυρο και ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8

Cheesecake φράουλα, χωρίς τυρί βούτυρο και ζάχαρη

Ingredients

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  • 200 γρ αμύγδαλα
  • 200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
  • 70 γρ νερό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 450 γρ βρασμένα λευκά φασόλια
  • 250 ml γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή νερό ή άλλο γάλα
  • 90 γρ μέλι ή και περισσότερο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 κ.γ φυσική βανίλια
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  • χρησιμοποίησα μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη και φρέσκιες φράουλες

Instructions

1

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

2

Ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 70 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ.

3

Χτυπάμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε

4

Αδειάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τους λιωμένους χουρμάδες. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη κανέλα αν χρειάζεται. Αν θέλουμε η βάση μας να είναι πιο σκληρή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης ή πίτουρο βρώμης

5

Μοιράζουμε τη βάση στα μπολάκια που θα χρησιμοποιήσουμε

6

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

7

Τοποθετούμε τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αν τη θέλουμε πιο σφικτή, προσθέτουμε 30-50 γρ φασόλια ακόμη

8

Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια

9

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

10

Χρησιμοποιούμε μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, ή φρέσκες φράουλες για ακόμη πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή ό,τι άλλο θέλετε

11

Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2-3 ώρες, πριν σερβίρουμε

Η διαδικασία βήμα- βήμα

Η συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, βρίσκεται εδώ. Για τη συγκεκριμένη συνταγή διπλασίασα τη δόση, χρησιμοποίησα δηλαδή 1 κιλό φρέσκιες φράουλες. Επίσης, επειδή ήθελα τη μαρμελάδα λεπτόρρευστη, σταμάτησα το βράσιμο στα 5-6 λεπτά

cheesecake φράουλα χωρίς ζάχαρη

Για να δείτε και άλλες συνταγές για cheesecake, πατήστε εδώ

Αν θέλετε να μάθετε τον ορισμό που δίνω στον υγιεινό τρόπο ζωής, πότε και γιατί σταμάτησα να καταναλώνω junk food αλλά και άλλες απαντήσεις, μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξή μου στο lifeme.gr

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

2 Σχόλια

  • Reply
    Tulita
    31/05/2018 at 22:45

    Τι απίστευτη ευφυέστατη ιδέα! Με κατέπληξες και με ενθουσίασες ακόμη μία φορά! Είμαι βέβαιη ότι θα είναι νοστιμότατο γλυκό. Θα το φτίαξω οπωσδήποτε, άλλωστε ετοιμαζόμουν να φτιάξω την εκδοχή με τα κάσιους, Μπράβο χίλια μπράβο!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      01/06/2018 at 08:07

      Καλή μου Τουλίτα, ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνεις! Ό,τι και να πω θα είναι λίγο, φτιάξτο και θα περιμένω νέα σου!

    Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

    9 + 5 =

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.