Γλυκά/ Κέικ/ Μπάρες δημητριακών/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Crumble (κραμπλ) με φράουλες

Crumble (κράμπλ) με φράουλες. Crumble (κραμπλ) που σημαίνει «τρίμματα«, ονομάζεται η μπισκοτένια ζύμη, η οποία είθισται να φτιάχνεται από βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι. το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως όταν ψήνεται μοιάζει με χοντροσπασμένο μπισκότο. Γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να ψηθεί μόνη της και να χρησιμοποιηθεί σαν βάση σε cheesecake ή γαρνιτούρα σε παγωτό

Το πιο γνωστό και πιο συνηθισμένο είναι το crumble με μήλα. Σήμερα όμως θα το φτιάξουμε με φράουλες, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη. Ένα εντυπωσιακό γλυκό, πολύ εύκολο και γευστικό και χάρη στα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε, θρεπτικό και με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. 

crumble-με-φράουλες

Την πρώτη φορά που το έφτιαξα, ο Άκης είπε, ότι ναι μεν είναι καλό, αλλά όχι ότι ενθουσιάστηκε κιόλας! Τι ? ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ? Άκουσα καλά?  Γούρλωσα μάτια και άρχισα να τον βομβαρδίζω με ερωτήσεις. Πραγματικά απόρησα γιατί δεν είναι καθόλου ιδιότροπος και του αρέσουν πολύ, όλα όσα φτιάχνω. Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αφού δεν έχει σοκολάτα, δεν μπορεί να είναι τέλειο. Στη Σοφία άρεσε πάρα πολύ, ενώ η Έρια δεν το ακούμπησε. Εγώ πάλι, ενθουσιάστηκα και το θεωρώ από τα πιο ωραία!   Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα το συνδυάσω με παγωτό

crumble-με-φράουλες

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Crumble με φράουλες

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 12
Prep Time: 7 Cooking Time: 30

Crumble με φράουλες

Ingredients

  • Για τη γέμιση
  • 600 γρ φρέσκιες φράουλες
  • 150 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • Για τη ζύμη
  • 100 γρ λάδι καρύδας (δεν είναι απαραίτητο να είναι άοσμο)
  • 120 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 150 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα Ζέας)
  • 4 γρ (1 κ.γ κανέλα τριμμένη)
  • 10 γρ baking powder

Instructions

1

Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα από τις φράουλες. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Τις πατάμε λίγο με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Στην αρχή τις βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μόλις όμως αρχίζουν να βράζουν, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να μην καούν και μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Συνολικά δε θα χρειαστεί παραπάνω από 6-8 λεπτά βράσιμο. Στα 5 λεπτά, όπου οι φράουλες θα βράζουν στο ζουμί τους, προσθέτουμε το μέλι. Στα 8 λεπτά δοκιμάζουμε μήπως χρειάζονται περισσότερο μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σάλτσα μας.

2

Τώρα θα προθερμάνεις το φούρνο σου, σε αέρα στους 180 και θα συνεχίσεις να φτιάξεις τη ζύμη

3

Σε ένα μεγάλο μπολ θα τοποθετήσεις όλα τα υλικά και θα τα ανακατέψεις. Η ζύμη θα είναι τριφτή, μην ανησυχείς, έτσι πρέπει να είναι.

4

Θα βάλεις λίγο λάδι καρύδας στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις και θα στρώσεις τα 3/4 της ζύμης (δες και τις φωτός)

5

Θα προσθέσεις από πάνω τη σάλτσα από τις φράουλες και θα βάλεις τη ζύμη που έχει περισσέψει.

6

Θα ψήσεις στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά

Notes

Αν η θερμοκρασία του σπιτιού σου είναι χαμηλότερη από 23 βαθμούς, θα χρειαστεί να λιώσεις το λάδι καρύδας, πρόσεξε όμως να μην το κάψεις

Η διατροφική ανάλυση για το crumble με φράουλες
Η διαδικασία για να φτιάξεις crumble με φράουλες, βήμα- βήμα

 

crumble-με-φράουλες
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με crumble, πάτα εδώ
  • Για να δεις και άλλες συνταγές με φράουλες, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!

 

  • Η Λίτσα έφτιαξε το crumble με φράουλα και είπε «Ενώ οταν το έφτιαχνα ο μικρός από δίπλα έλεγε τι αηδία φτιάχνεις, όταν ψήθηκε και δοκίμασε τρελάθηκε… Το 1/3 από το ταψάκι πήγε για κολατσιό στο σχολείο σήμερα!!! Είσαι εγγύηση, ότι και να έχω φτιάξει από εσένα το τσακίζουν!!! Σε ευχαριστούμε πολυυυυυυ«

crumble-με-φράουλα

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου