Crumble (κράμπλ) με φράουλες. Crumble (κραμπλ) που σημαίνει “τρίμματα“, ονομάζεται η μπισκοτένια ζύμη, η οποία είθισται να φτιάχνεται από βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι. το βασικό χαρακτηριστικό της είναι πως όταν ψήνεται μοιάζει με χοντροσπασμένο μπισκότο. Γι’ αυτό άλλωστε μπορεί να ψηθεί μόνη της και να χρησιμοποιηθεί σαν βάση σε cheesecake ή γαρνιτούρα σε παγωτό.
Το πιο γνωστό και πιο συνηθισμένο είναι το crumble με μήλα. Σήμερα όμως θα το φτιάξουμε με φράουλες, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη. Ένα εντυπωσιακό γλυκό, πολύ εύκολο και γευστικό και χάρη στα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε, θρεπτικό και με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά.
Την πρώτη φορά που το έφτιαξα, ο Άκης είπε, ότι ναι μεν είναι καλό, αλλά όχι ότι ενθουσιάστηκε κιόλας! Τι ? ΔΕΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ? Άκουσα καλά? Γούρλωσα μάτια και άρχισα να τον βομβαρδίζω με ερωτήσεις. Πραγματικά απόρησα γιατί δεν είναι καθόλου ιδιότροπος και του αρέσουν πολύ, όλα όσα φτιάχνω. Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αφού δεν έχει σοκολάτα, δεν μπορεί να είναι τέλειο. Στη Σοφία άρεσε πάρα πολύ, ενώ η Έρια δεν το ακούμπησε. Εγώ πάλι, ενθουσιάστηκα και το θεωρώ από τα πιο ωραία! Την επόμενη φορά που θα το φτιάξω θα το συνδυάσω με παγωτό!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Crumble με φράουλες Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη σάλτσα από τις φράουλες. Πλένουμε τις φράουλες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Τις πατάμε λίγο με το εργαλείο του πουρέ, ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Στην αρχή τις βάζουμε σε υψηλή θερμοκρασία, μόλις όμως αρχίζουν να βράζουν, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να μην καούν και μαυρίσει ο πάτος της κατσαρόλας. Συνολικά δε θα χρειαστεί παραπάνω από 6-8 λεπτά βράσιμο. Στα 5 λεπτά, όπου οι φράουλες θα βράζουν στο ζουμί τους, προσθέτουμε το μέλι. Στα 8 λεπτά δοκιμάζουμε μήπως χρειάζονται περισσότερο μέλι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει η σάλτσα μας. Τώρα θα προθερμάνεις το φούρνο σου, σε αέρα στους 180 και θα συνεχίσεις να φτιάξεις τη ζύμη Σε ένα μεγάλο μπολ θα τοποθετήσεις όλα τα υλικά και θα τα ανακατέψεις. Η ζύμη θα είναι τριφτή, μην ανησυχείς, έτσι πρέπει να είναι. Θα βάλεις λίγο λάδι καρύδας στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσεις και θα στρώσεις τα 3/4 της ζύμης (δες και τις φωτός) Θα προσθέσεις από πάνω τη σάλτσα από τις φράουλες και θα βάλεις τη ζύμη που έχει περισσέψει. Θα ψήσεις στους 180 σε αέρα για 30 λεπτά στην κάτω θέση του φούρνου Αν η θερμοκρασία του σπιτιού σου είναι χαμηλότερη από 23 βαθμούς, θα χρειαστεί να λιώσεις το λάδι καρύδας, πρόσεξε όμως να μην το κάψειςCrumble με φράουλες
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για το crumble με φράουλες
Η διαδικασία για να φτιάξεις crumble με φράουλες, βήμα- βήμα
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με crumble, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες συνταγές με φράουλες, πάτα εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Λίτσα έφτιαξε το crumble με φράουλα και είπε “Ενώ οταν το έφτιαχνα ο μικρός από δίπλα έλεγε τι αηδία φτιάχνεις, όταν ψήθηκε και δοκίμασε τρελάθηκε… Το 1/3 από το ταψάκι πήγε για κολατσιό στο σχολείο σήμερα!!! Είσαι εγγύηση, ότι και να έχω φτιάξει από εσένα το τσακίζουν!!! Σε ευχαριστούμε πολυυυυυυ“
- Ο Χρήστος είπε “Τους άρεσε πάρα πολύ ”
- H Έφη είπε “Ωραίο!”
- Η Αλεξάνδρα είπε “Έίναι θεϊκό!!! Γενικά εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια τις συνταγές σου!!”
- Η Ειρήνη είπε “Για άλλη μια φορά μένω ενθουσιασμένη με τις συνταγές σου!”
1 Comment
Χριστίνα
05/04/2021 at 22:17Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρμελάδα φράουλα απο τις συνταγές σου στη συγκεκριμένη συνταγή; και αν ναι, πόση μαρμελάδα;