Γκρανόλα/ Νηστίσιμα/ Πρωινό/ Χριστούγεννα

GingerBread Γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

gingerbread γκρανόλα

Μπορεί να μην έχουμε στολίσει ακόμη το σπίτι μας για τα Χριστούγεννα και ας έχουμε μικρά παιδιά, σκέφτηκα όμως να ξεκινήσω να παρουσιάζω σιγά- σιγά Χριστουγενιάτικες συνταγές. Αφού η γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, είναι βασική στην καθημερινή μας διατροφή. Έτσι είπα να κάνω μια πιο Χριστουγεννιάτικη εκδοχή, ώστε να μπαίνουμε στο κλίμα.

Τελικά βγήκε τόσο νόστιμη που νομίζω ότι θα την κάνω όλο το χρόνο. Φτιάξτε τη και εσείς ώστε να ξεκινήσει να μοσχομυρίζει το σπίτι σας και προσπαθήστε, να κρατήσετε λίγη για τον Άγιο Βασίλη! 

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη Gingerbread γκρανόλα χωρίς ζάχαρη?
  • Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και γενικά ό,τι μα ό,τι σας αρέσει.
  • Σε ότι αφορά στην υφή τώρα. Αν θέλετε να είναι σαν τις έτοιμες, χοντρές μπουκίτσες,θα πρέπει να προσθέσετε νερό. Όχι παάρα πολύ, θα το δείτε με το μάτι. 
  • Επιπλέον μέρος του λαδιού μπορεί να αντικατασταθεί με νερό, ώστε να έχει ακόμη λιγότερες θερμίδες

GingerBread Γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 27
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 25 λεπτά Total Time: 26 λεπτά

GingerBread Γκρανόλα χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 20 λεπτά

Ingredients

  • 500 γρ νιφάδες βρώμης
  • 120 γρ άοσμο λάδι ακρύδας ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 170 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με νερό
  • 15 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης) - (3 γεμάτα κ.γ)
  • 6 γρ αποξηραμένο τζίντζερ - (1 γεμάτο κ.γ)
  • 1/2 κ.γ τριμμένο μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα

2

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε

3

Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο. Προσθέτουμε ωμούς ξηρούς καρπούς και αποξηραμένες σταφίδες, κράνμπερις ή ό,τι άλλο μας αρέσει

Η διατροφική ανάλυση της GingerBread γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

GingerBread-γκρανόλα-χωρίς-ζάχαρη-διατροφική-αξία

Tips

Διατηρείται σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς τουλάχιστον ένα μήνα και παραμένει φρεσκότατη

  • Για να δείτε και άλλες συνταγές για γκρανόλα χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
  • Για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και μίξερ, πατήστε εδώ
  • Για κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Τουλίτα έφτιαξε τη GingerBread γκρανόλα χωρίς ζάχαρη και είπε “Gingerbread granola!!! Μαγεία! Πλημμύρισε το σπίτι και η ψυχή μας ευωδιές ονειρεμένες και τόση γλύκα!

gingerbread granola

  • Η Πέννυ έφτιαξε τη GingerBread γκρανόλα χωρίς ζάχαρη και είπε “Έφτιαξα τη granola gingerbread! Πανεύκολη, αρωματική και σούπερ υγιεινή! Αντί για ελαιόλαδο έβαλα λάδι καρύδας (άοσμο) γιατί φοβήθηκα το ελαιόλαδο μήπως μυρίζει.” Απάντηση: Γίνεται εξίσου ωραία και με το ελαιόλαδο και με το λάδι καρύδας. Με το λάδι καρύδας γίνεται πιο τραγανή και μοιάζει ακόμη περισσότερο με την έτοιμη. Με το ελαιόλαδο δε μυρίζει σε καμία περίπτωση
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.