Αλμυρά Σνακ/ Καρότο/ Λάχανο/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ξερό κρεμμύδι/ Πάσχα/ Πίτες/ Χριστούγεννα

Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας

spring rolls φουρνου με αλεύρι Ζέας

Spring Rolls φούρνου? Ακόμη και αν δεν έχετε φάει σε κινέζικο εστιατόριο, ή έστω delivery στο σπίτι, είναι πολύ πιθανό, ότι όλο και κάπου θα έχετε δοκιμάσει spring rolls. Σήμερα, θα σας παρουσιάσω την εξελληνισμένη εκδοχή τους, με σπιτικό χωριάτικο φύλλο, εξολοκλήρου φτιαγμένο από αλεύρι Ζέας και ελαιόλαδο και φυσικά ψημένο στο φούρνο.

Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα

Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά

Spring Rolls φούρνου με ζύμη από αλεύρι Ζέας

Ingredients

  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ αλεύρι
  • 70-100 γρ ελαιόλαδο
  • τουλάχιστον 20 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 30 γρ ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
  • 220 γρ νερό
  • Για τη γέμιση
  • 250 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ λάχανο άσπρο
  • 150 γρ καρότο
  • 4- 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγο κύμινο
  • λίγο κάρυ
  • ελάχιστο τζίντζερ
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)

Instructions

1

Πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε, ζυμώνουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια. Τρίβουμε στον τρίφτη το λάχανο και το καρότο αλατίζουμε και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου

4

Ανοίγουμε φύλλο, κόβουμε με ένα μεγάλο ποτήρι (χρησιμοποίησα μπύρας), γεμίζουμε τα πιτάκια και τα τοποθετούμε στο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος

5

Σε ένα μικρό μπολάκι, βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο και μια κουταλιά νερο, ανακατεύουμε και αλείφουμε τα πιτάκια μας. Ψήνουμε για 25 λεπτά

Notes

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα πιτάκια μας και πριν τα ψήσουμε, να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη, ώστε να τα έχουμε έτοιμα για ένα τραπέζι ή για να έχουμε καθημερινά φρέσκο σνακ.

Η διατροφική ανάλυση για τα spring rolls φούρνου

spring rolls φούρνου- διατροφική-ανάλυση-θερμίδες

Η διαδικασία για να φτιάξετε spring rolls φούρνου, βήμα- βήμα

Το κόλπο που κάνω όταν θέλω να ψήσω τα κατεψυγμένα πιτάκια είναι το εξής: Τοποθετώ αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στη λαμαρίνα του φούρνου, ανάβω τον φούρνο στους 170 βαθμούς σε άερα, τοποθετώ τα πιτάκια, τους βάζω νεράκι με ελαιόλαδο, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και τα βάζω στο φούρνο ΧΩΡΙΣ να έχει προθερμανθεί. Όταν ο φούρνος πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία, βγάζω το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω κανονικά το ψήσιμο μου.

spring rolls φουρνου με αλεύρι Ζέας

Για να δείτε και άλλες συνταγές για σπιτικές πίτες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

19 − one =