Βραχάκια με ξηρούς καρπούς. Σε ποιον δεν αρέσουν αυτά τα σοκολατάκια???Εμένα πάντως είναι τα αγαπημένα μου και δυστυχώς, δεν μπορώ να σταματήσω να τα τρώω. Σήμερα θα τα πειράξουμε λίγο, θα τα πάμε ένα επίπεδο παραπάνω. Θα φτιάξουμε σπιτική καραμέλα από χουρμάδες, ναι πολύ καλά διαβάσετε!!!!
Στο τέλος μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Σοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς και καραμέλα από χουρμάδες
Σοκολατάκια βραχάκια με ξηρούς καρπούς και καραμέλα από χουρμάδες
Ingredients
- 200 γρ χουρμάδες (ζυγισμένοι χωρίς κουκούτσι)
- 140 γρ νερό
- 2 γρ αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- ½ κ.γ φυσική βανίλια ή 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας ή άρωμα καραμέλας
- 300 γρ αμύγδαλα και φουντούκια (ανάλογα το πώς τα προτιμάμε)
- 500 γρ κουβερτούρα (χρησιμοποίησα με 72%κακάο)
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
Χωρίς να τοποθετήσουμε λαδόκολλα, βάζουμε τους ξηρούς καρπούς στη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 200 σε άερα για 8-10 λεπτά
Εν τω μεταξύ τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα κατσαρολάκι με το νερό. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη. Κλείνουμε το μάτι. Πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια ή και ότι άλλο θέλετε (ξύσμα πορτοκαλιού, ποτό κ.α)
Αφού έχουν καβουρντιστεί οι ξηροί καρποί τους αφήνουμε πάνω στη λαμαρίνα να κρυώσουν. Αν χρησιμοποιήσουμε φουντούκια με φλούδα θα πρέπει να τις αφαιρέσουμε
Τοποθετούμε τους ξηρούς καρπούς στην καραμέλα από χουρμάδες και ανακατεύουμε καλά
Τοποθετούμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα από το μείγμα και με ένα άλλο τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Τοποθετούμε κάθε βραχάκι στο κουτάλι και με ένα άλλο περιχύνουμε. Τοποθετούμε τα βραχάκια στη λαδόκολλα
Βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσουν
Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο
Η διατροφική ανάλυση για τα σοκολατάκια βραχάκια
Η διαδικασία για να φτιάξετε τα σοκολατάκια βραχάκια, βήμα- βήμα
-
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σπιτική κουβερτούρα, ώστε στο γλυκό σας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης, μπορείτε να δείτε τη συνταγή εδώ
-
Για μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και μίξερ, πατήστε εδώ
-
Για κουραμπιέδες χωρίς βούτυρο, ζάχαρη και μίξερ, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές για σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη, πατήσετε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Βέρα έφτιαξε τα σοκολατάκια βραχάκια και είπε “Είναι τέλεια. Μάχη σήμερα το πρωί με το 4χρονο ποιος θα πρωτοδοκιμάσει χα χα χα“
2 Comments
Μινα
24/10/2019 at 20:26Καλησπέρα οι συνταγές σας είναι υπέροχες.θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε τις χουρμάδες με μέλι κ σε τι αναλογία
Miss Healthy Living
25/10/2019 at 09:16Ναι μπορείς. Λίγο λιγότερο μέλι από την ποσότητα που αναφέρω σε χουρμάδες