Γρανίτα φράουλα – μπανάνα. Αφού ο καιρός όχι μόνο το επιτρέπει, αλλά τολμώ να πω το επιβάλλει, συνεχίζω να φτιάχνω γρανίτες και παγωτά. Όταν ήταν η εποχή της φράουλας, είχαμε προμηθευτεί πάρα πολλές, τις είχα κόψει και τις διατήρησα στην κατάψυξη σε πλαστικά σακουλάκια, ώστε να μπορώ να φτιάχνω γρανίτες και παγωτά στη στιγμή. Στη σημερινή πρόσθεσα και κατεψυγμένες μπανάνες ώστε να έχω ακριβώς την υφή- πυκνότητα που ήθελα και να μην χρειαστεί να προσθέσω κάποια γλυκαντική ουσία.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Γρανίτα φράουλα - μπανάνα
Γρανίτα φράουλα - μπανάνα
Ingredients
- 250 γρ κατεψυγμένη μπανάνα
- 400 γρ κατεψυγμένες φράουλες
- χυμό από 4-5 πορτοκάλια ή γιαούρτι ή γάλα ή νερό
Instructions
Τοποθετούμε τα κατεψυγμένα φρούτα στο μπλέντερ και προσθέτουμε χυμό από πορτοκάλι ή γάλα ή νερό ή γιαούρτι.
Χτυπάμε καλά και απολαμβάνουμε!
Προσθέτουμε λίγο υγρό ώστε να βοηθήσουμε το μπλέντερ να τα χτυπήσει καλά. Ανάλογα τη ρευστότητα που θέλετε να πετύχετε, θα προσθέσετε και την ανάλογη ποσότητα σε υγρά. Δείτε στη φωτογραφία τις δικές μου αναλογίες
Η διατροφική ανάλυση για την γρανίτα φράουλα – μπανάνα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τη γρανίτα φράουλα-μπανάνα, βήμα- βήμα
Tips:
- Αν δεν έχετε φράουλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα κατεψυγμένα φρούτα και του χρόνου, τον Μάιο, να αποθηκεύσετε και εσείς τις δικές σας φράουλες στην κατάψυξη
- Επειδή τα φρούτα κολλάνε μεταξύ τους, μπορείτε να τα χτυπήσετε στον πάγκο της κουζίνας. έτσι όπως είναι με το σακουλάκι, ώστε να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε την ποσότητα που θέλετε
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments