Αυγά/ Κρέας/ Λαχανικά/ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Μπιφτέκια στο φούρνο

μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο

Μπιφτέκια στο φούρνο. Η απόλυτη συνταγή για γευστικά, αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο χωρίς πολλά- πολλά και κυρίως χωρίς περιττά λίπη, γιατί όπως και να το κάνουμε, το κόκκινο κρέας είναι γεμάτο τρανς λιπαρά. Θα πέσουν να με φάνε βέβαια οι vegan, αλλά σύμφωνα με τη Μεσογειακή διατροφή και συγκεκριμένα την Κρητική διατροφή, η οποία είναι η μαναδική διατροφή με αντικαρκινική δράση, το κόκκινο κρέας πρέπει να καταναλώνεται 1 φορά στις 3-4 βδομάδες. Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να το εφαρμόσεις, μπορείς όμως να το μειώσεις και ειδικά το delivery. 

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Για πολλά χρόνια (τουλάχιστον 10), προσπαθούσα να φτιάξω μπιφτέκια και πάντα  μα πάντα καταλήγαμε να παραγγείλουμε κάτι απέξω για να φάμε και αυτά να με τη σειρά τους στο δρόμο να τα φάνε τα αδέσποτα. Είχα δοκιμάσει τα πάντα. Τα πάντα όμως. Μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνίσιο και πρόβειο κιμά, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, αυγό, ξύδι, ρακί, γάλα, γιαούρτι, καρότο, κολοκύθι, πιπεριά, παξιμάδι, φρυγανιά, πελτέ ντομάτας, κέτσαπ, μουστάρδα, BBQ sauce, κίτρινο τυρί, φέτα. Όλα τα παραπάνω υλικά, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Σου λέω δεν τρώγονταν με τίποτα… Μετά από όλους αυτούς τους πειραματισμούς όμως κατέληξα στη παρακάτω συνταγή. Είναι τόσο νόστιμα, το σπίτι μοσχομυρίζει και είμαι πλέον περήφανη για τα μπιφτέκια μου. 

μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο
Τα μυστικά για τέλεια, αφράτα μπιφτέκια 
  • Το πολύ καλό ζύμωμα
  • Tο ψήσιμο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να τηρήσεις ακριβώς το χρόνο που σου προτείνω
  • μην μπεις στον πειρασμό να προσθέσεις μυρωδικά ή μπαχαρικά. Κάν΄τα με τον προτεινόμενο τρόπο έστω για μία φορά
Do It Like Miss Healthy Living 

Εμείς αγοράζουμε 2 κιλά κιμά, τα ζυμώνω, τα ψήνω κανονικά και μόλις κρυώσουν τα βάζω κατευθείαν στην κατάψυξη. Με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Τις δύσκολες μέρες της εβδομάδας όπως συνηθίζω να αποκαλώ, εκεί γύρω στην Τετάρτη – Πέμπτη, απλά τα βγάζω από την κατάψυξη, ξεπαγώνουν με φυσικό τρόπο στην ψύξη και τα συνοδεύω με πατάτες τηγανητές σε φριτέζα αέρος. 2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμες οι πατάτες, απλά τοποθετώ και τα μπιφτέκια μέσα στη φριτέζα και έχουμε στη στιγμή πεντανόστιμο φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. 

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Μπιφτέκια στο φούρνο

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (19 votes, average: 4,32 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10 μεγάλα
Prep Time: 10 λεπτά Cooking Time: 25 λεπτά Total Time: 35 λεπτά

Αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο

Ingredients

  • 1000 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 30 - 50 γρ αλεύρι βρώμης (νιφάδες βρώμης περασμένες στο μπλέντερ)
  • 1 αυγό
  • 150 γρ καρότο τριμμένο ή περισσότερο/ λιγότερο/ καθόλου
  • 400 γρ κρεμμύδι αν το σοτάρεις με 1 κ.σ ελαιόλαδο ή τη μισή ποσότητα ωμό
  • 2 σκ σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο νερό

Instructions

1

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει (έτσι γίνεται πολύ πιο νόστιμο) ή απλά το τρίβεις και το προσθέτεις ωμό

2

Τοποθετείς όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, φοράς γάντια μιας χρήσης και ζυμώνεις πολύ καλά. Αν μπορείς να το κάνεις για 10 λεπτά θα βγουν σούπερ αφράτα

3

Αν χρειαστεί πρόσθεσε λίγο νεράκι για να είναι ακόμη πιο αφράτος ο κιμάς

4

Σκεπάζεις με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 3 ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ

5

Στρώνεις λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στον αέρα για 20 λεπτά, τα γυρίζεις και τα ψήνεις για 2-3 λεπτά ακόμη

Η διατροφική ανάλυση για τα μπιφτέκια στο φούρνο 
μοσχαρίσια μπιφτέκια θερμίδες διατροφική ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα μπιφτέκια στο φούρνο, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)

μοσχαρίσια μπιφτέκια στο φούρνο

  • Για να δεις και άλλες συνταγές για μπιφτέκια με κρέας, πάτα εδώ
  • Για να δεις συνταγές για φυτικά μπιφτέκια, πάτα εδώ
  • Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Ελένη έφτιαξε τα μπιφτέκια και είπε “Ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με μοσχαρίσιο κιμά… φυσικά ακολούθησα ακριβώς τις οδηγίες – προτάσεις σου και… φυσικά βγήκαν καταπληκτικά! Η διακριτική γλυκά που αφήνει το καρότο απογειώνει τη γεύση.Πρόσθεσα μερικά μπαχαρικά ακόμη (πάπρικα και διάφορα πιπέρια). Ευχαριστούμε πολύ!! 😊🙂” 

μπιφτέκια μοσχαρίσια αφράτα και διαίτης

  • Η Ελένη έφτιαξε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια και είπε “Έχουμε κάνει όλες τις συνταγές για τα μπιφτέκια που έχουμε βρει!!! Και καταλήξαμε στις δικές σου!!! Και με βρώμη ακόμα πιο υγιεινά!!!!” 

μοσχαρίσια μπιφτέκια αφράτα

  • H Aνδρομάχη είπε “Ήταν εξαιρετικά, μας άρεσαν πολύ, όντως πολύ αφράτα και νόστιμα!”

μοσχαρίσια μπιφτέκια αφράτα και εύκολα

  • Η Θωμαϊς είπε “Πάρα πολύ ωραία. Μέσα είναι ζουμερά και μαλακά
μοσχαρίσια μπιφτέκια διαίτης
  • Η Μανωλία είπε “Πόσο αφράτα τα μπιφτέκια αυτά!!!”

αφράτα μπιφτέκια διαίτης

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Άννα
    11/11/2019 at 09:13

    Τώρα ξεύρω τι θα μαγειρέψω αύριο. Φαίνονται υπέροχα. Σ’ ευχαριστώ.

    • Reply
      Miss Healthy Living
      11/11/2019 at 11:06

      Ωωωωω, τέλεια. Θα περιμένω πως και πως να μου πεις πως βγήκαν!

  • Reply
    Μαίρη
    22/09/2020 at 21:17

    Η συνταγή φαίνεται τέλεια…..
    Μια ερώτηση: σε 20 λεπτά ψήνονται καλά γιατί εγώ αγχωνομαι με τους χρόνους και για να μην μου βγει ωμό τα ψβνω σε διπλάσιο χρόνο απ ότι προτείνεις…..

    • Reply
      Miss Healthy Living
      23/09/2020 at 08:29

      Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου. Μην ανησυχείς μια χαρά ψημένα θα είναι αφράτα και ζουμερά. 2-3 λεπτά επιπλέν μπορείς να τα ψήσεις μετά πάει τα χασες…

    • Reply
      Στέλλα
      15/08/2021 at 09:55

      Οπότε καθόλου λάδι δεν βάζουμε σε αυτά τα μπιφτέκια?

  • Reply
    ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
    10/02/2023 at 21:22

    2η φορα που τους δινω μια ευκαιρία και εχω απογοητευτεί…την πρωτη φορα με ωμο κρεμμυδι που μου φανηκε παααααρα πολυ και τα μπιφτεκια μυριζαν μονο κρεμμυδι..και σημερα την δεύτερη φορα με σοταρισμενο κρεμμυδι και παλι τα ιδια ειχαμε…400 γρ κρεμμυδι για 1 κιλο κιμα ειναι απειρο. Μηπως τα 400 γρ κρεμμυδι αντιστοιχούν στα 2 κιλα κιμα που φτιάχνεις οπως λες στην εισαγωγή της συνταγης και μπερδεύτηκες; τι να πω κριμα…απο τον κιμα προεξηχαν κρεμμύδια…ο αντρας μου σιχαθηκε και εμενα μου ηρθε ταση για εμετο ειμα και εγκυος…κριμα κριμα κριμα

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.