Ψητά Ρεβίθια. Πρέπει να ομολογήσω πως ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός, διότι όταν λέω ψητά ρεβίθια ψητά δεν προτίθεμαι να προλογήσω μια ρεβιθάδα φούρνου, αλλά για ένα θρεπτικό και υγιεινό αλμυρό σνακ κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.
Αυτή τη συνταγή σας την είχα πρωτοδείξει τον Ιανουάριο του 2015 και ήταν από τις συνταγές που επέλεξα να μην μεταφέρω στο νέο Blog, γιατί πρώτον δε μου άρεσαν οι φωτογραφίες και δεύτερον, είχα πάρα πολύ καιρό να την φτιάξω και ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν χρειάζεται βελτίωση. Τα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μου όσπρια, δυστυχώς όμως δεν αρέσουν τόσο στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου δεν μπορούσα να φάω όσπρια, λαχανικά και φρούτα. Ακόμα θυμάμαι εκείνη τη φορά που τόλμησα να φάω ρεβίθια. Από το γεγονός και μόνο ότι έκανα περίπου 3 χρόνια να ξαναφάω, νομίζω μπορεί να καταλάβετε τι συνέβη εκείνη την ημέρα. Τώρα λοιπόν που ξεπέρασα το σοκ και είμαι σε θέση να φτιάξω τόσες συνταγές με ρεβίθια, οι υπόλοιποι αντιδρούν. Με αυτή τη συνταγή όμως, όχι μόνο τα έφαγαν αλλά μου ζήταγαν και άλλα!
Πόσο διατηρούνται τα ψητά ρεβύθια;
Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ένα γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς για παραπάνω από μια βδομάδα. Πιστέψτε με όμως δε θα σας μείνουν τόσες μέρες!
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ρεβύθια Ψητά. Το πιο υγιεινό, θρεπτικό και γευστικό αλμυρό σνακ! Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε αλατισμένο νερό (1 κ.σούπας) για 8-10 ώρες Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 170 σε αέρα Σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε τα ρεβύθια. Τα στεγνώνουμε ξανά με χαρτί. Προσέχουμε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο αλλά δίπλα- δίπλα Ψήνουμε τα ρεβύθια για 25 λεπτά στο κάτω μέρος του φούρνου Τα βγάζουμε από το φούρνο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, αποξηραμένο κρεμμύδι, αποξηραμένο σκόρδο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 25-35 λεπτά (ανάλογα το πόσο τραγανά θέλουμε να είναι) Το πόσο αλάτι θα βάλετε θα το κρίνετε εσείς. Πρέπει να ψηθούν καλά για να μην έχουν γεύση από ρεβύθια. όχι πιο δυνατη θερμοκρασία Ρεβύθια Ψητά
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα ψητά ρεβίθια
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα ψητά ρεβίθια, βήμα-βήμα
- Για να δείτε και άλλες συνταγές με ρεβίθια, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές για πικάντικα σνακ, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Ντούσκα έφτιαξε τα ψητά ρεβίθια και είπε “Ψημένα ρεβίθια, το πιο ωραίο σνακ!
- Η Μαρία έφτιαξε τα ψητά ρεβίθια και είπε “Μόλις τα έβγαλα. Χωρίς λάδι κ χωρίς προσθήκη έξτρα μπαχαρικών.. Μια χαρά γιναν κ έτσι αν κ το θελαν το παραπάνω αλατάκι τους..Από γεύση καμία σχέση με ρεβίθια πολύ τραγανά από έξω κ μέσα λίγο μαλακά. Θα βάλω τώρα λίγο αλάτι έχεις δίκιο“
- Η Μαριάννα έφτιαξε τα ψητά ρεβίθια και είπε “Έτοιμα και τα ψημένα ρεβίθια. Με κάποιες παραλλαγές βέβαια, βάζοντας μπαχαρικά που μου αρέσουν“
- Η Φρύνη έφτιαξε τα ψητά ρεβίθια και είπε είπε “Υπέροχο αλμυρό σνακ με ρεβίθια!!! Ξετρελαθήκαμε! ! Δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι θα γινόντουσαν τόσο τέλεια! Ευχαριστούμε!”
- Η Βασιλική είπε “Σου στέλνω τα υπέροχα ρεβίθια σνακ. Τα φτιάχνω συνέχεια και δεν τα τρώω μόνο εγώ…”
- Η Αθηνά είπε “Τα παιδιά τα τσάκισαν”
- H Στέλλα είπε “Έφτιαξα κι εγώ τα ψητά ρεβίθια σου και ήταν πραγματικά απολαυστικά!”
- Η Μαρίνα είπε “Υπέροχα!! Τα αγόρια μου ξετρελαθηκαν!!!”
- Η Εύη είπε “Τέλειο σνακ!! Και υγιεινό!! Και είναι ρεβίθιααα!! Ούτε που το καταλαβαίνουμε!!”
- Η Αγάπη είπε “Είναι καταπληκτικά κ θρεπτικά για όλη την οικογένεια !!”
- Η Γιώτα είπε “Απλά τέλεια!”
- Η Γεωργία είπε “Βγήκαν πεντανόστιμα!!”
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
8 Comments
paraxeno pirouni
16/11/2018 at 12:56Είναι ωραίο σνακ πράγματι, στην ουσία πρόκειται για στραγάλια και είναι σαφώς καλύτερο να ρυθμίσουμε εμείς το αλάτι και τα μπαχαρικά που θέλουμε να έχουν. Είχα δοκιμάσει κι εγώ να τα φτιάξω αλλά τα είχα βράσει. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να τα φτιάξω και όπως περιγράφεις, μου φαίνεται πως αυτή η εκδοχή πρέπει να προσεγγίζει πολύ τα στραγάλια. Μπράβο!
Miss Healthy Living
28/11/2018 at 10:29Γιατί να κάθεσαι να τα βράζεις αφού μπορείς να τα κάνεις έτσι? Αν θες να θυμίζουν στραγάλια, από τη στιγμή που θα τα ξαναβάλεις στο φούρνο, θα πρέπει να τα ψήσεις λιγότερο από τα 35 λεπτά που προτείνω. Το πόσο θα το καθορίσεις εσύ ανάλογα με το πως θες να είναι. Επιπρόσθετα, όσο λιγότερο το αλάτι και τα μπαχαρικά, τόσο περισσότερο θα θυμίζουν στραγάλια!
Στέλλα Αριστοδημου
28/04/2020 at 20:19Τα έφτιαξα και είναι υπέροχο σνακ
Ευχαριστώ για τη συνταγή
Miss Healthy Living
28/04/2020 at 20:26Χαίρομαι πάαααρα πολύ!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
18/10/2020 at 14:00Πολύ ωραίο σνακ θα το ξαναφτιαξω σίγουρα!!
Miss Healthy Living
19/10/2020 at 08:16Χαίρομαι που σου άρεσε. Πάντα υπάρχει στο ντουλάπι μου!
ΒΑΣΙΛΙΚΗ
09/11/2020 at 10:03ποια άλλα μπαχαρικά θα τους ταίριαζαν εκτός από αποξηραμένο κρεμμύδι και σκόρδο;
Miss Healthy Living
11/11/2020 at 08:10ρίγανη, πάπρικα, τσίλι ό,τι σου αρέσει!