Γιαούρτι/ Γλυκιές Βάφλες/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Πρωινό/ Φρούτα

Βάφλες χωρίς ζάχαρη και αυγά

βάφλες

Βάφλες θρεπτικές, σπιτικές, χωρίς ζάχαρη και νηστίσιμες, ε τι άλλο να ζητήσεις; Πραγματικά όμως…

Το Σαββατοκύριακο φροντίζω το πρωινό μας είναι σπέσιαλ. Πάντα φτιάχνω χυμό (σε αποχυμωτή) με φρούτα και λαχανικά και από τότε που πήραμε τη βαφλιέρα, οι γλυκιές βάφλες είναι στανταράκι. Τόσο καιρό δεν έχω καταφέρει να σου τις παρουσιάσω, διότι, γίνεται χαμός…οι τέλειες, ινσταγκραμικές  φωτογραφίες όπου όλοι είναι χαλαροί, χαμογελαστοί, περιποιημένοι και η κουζίνα πεντακάθαρη και τακτοποιημένη πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Στο δικό μας σπίτι φωνάζουμε, γκρινιάζουμε, δε σταματάμε να ρωτάμε πότε θα είναι όλα έτοιμα, σε πόση ώρα θα φύγουμε για το πάρτι/ θέατρο/ βόλτα, αν έχει μείνει και άλλη βάφλα για να φάμε αργότερα κλπ… Μέσα σε όλο αυτό το χαμό, όπως καταλαβαίνεις, δυσκολεύομαι να βγάλω φωτογραφίες. Τη μία φορά που τόλμησα να το κάνω, δεν μπορείς να φανταστείς τι τσακωμός έπεσε…είχαν βγει στο μπαλκόνι τα κορίτσια και μου φώναζαν…Πότε θα φάμε? Πεινάμε! Είναι άδικο αυτό που κάνεις! Δε μας σέβεσαι! και άλλα πολλά…

γλυκιές-βάφλες

Όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες μπορείς να κάνεις άπειρους συνδυασμούς, ώστε να ικανοποιήσεις τους γευστικούς σου κάλυκες.  Ενδεικτικά να σου πω τι έχει η κάθε μία. Γιαούρτι, καρύδια, μέλι,κανέλα και φρέσκο μήλο για τον Άκη. Ταχίνι, μπανάνα, κανέλα, καρύδια και μέλι για μένα και μερέντα για τα κορίτσια. 

βάφλες-γλυκιές

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Βάφλες χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4,09 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 5
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 10 λεπτά Total Time: 11 λεπτά

Βάφλες χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Νόστιμες και θρεπτικές

Ingredients

  • 200 γρ αλεύρι (χρησιμοποίησα δίκοκκο) (ιδανικά κοσκινισμένο)
  • 70 γρ ταχίνι ή καλής ποιότητας φυστικοβούτυρο ή άοσμο λάδι καρύδας
  • 140 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 200-220 γρ νερό ή γάλα καρύδας
  • 2 γρ κανέλα ή βανίλια

Instructions

1

Προθερμαίνεις τη βαφλιέρα σου. Εγώ βάζω τη δική μου στα 3/4 της μέγιστη θερμοκρασίας (δες και φώτο)

2

Τοποθετείς τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύεις με ένα πιρούνι. Ανάλογα το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσεις, ίσως χρειαστείς λίγο λιγότερο νερό, δες τις φωτογραφίες για περισσότερες λεπτομέρειες

3

Τοποθετείς σε κάθε θέση 1.5 κουτάλα τςη σούπας, κατεβάζεις το καπάκι και περιμένεις 10 λεπτά να ψηθούν

Η διατροφική ανάλυση για τις βάφλες χωρίς αυγά βούτυρο και ζάχαρη
βάφλες-θερμίδες-διατροφική-ανάλυση
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις βάφλες, βήμα- βήμα

Να ξέρεις πως σε περίπτωση που περισσέψει κάποια βάφλα (λέμε τώρα), μπορείς να την τυλίξεις με μεμβράνη και να την βάλεις στην κατάψυξη. Εγώ το κάνω επί τούτου και στέλνω στη Σοφία στο σχολείο για κολατσιό

βάφλες-χωρίς-ζάχαρη

βάφλες-χωρίς-αυγά

vegan-βάφλες

Ακολούθησε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.

Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
  • Η Χρύσα είπε “Έφτιαξα την πιο απλή εκδοχή της βαφλας με μέλι, ταχίνι και απο πάνω τη μερέντα με τους χουρμάδες που έχει γίνει η αγαπημένη μας.. Πολύ νόστιμη 😋😋Ανυπομονώ να φτιάξω όλες τις συνταγές σου για βάφλες” 

vegan βάφλες χωρίς ζάχαρη

  • Η Στεφανία είπε “Με έκανες και αγόρασα βαφλιέρα 😂 βάφλες με σοκολατένια γεύση! Φανταστικό πρωινό!”

vegan σοκολατένιες βάφλες χωρίς ζάχαρη

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Catherine
    20/04/2019 at 19:22

    Υπέροχη συνταγή!!Αλλά για όσους δεν έχουν βαφλιέρα??Πώς θα τις ψήσουν??

    • Reply
      Miss Healthy Living
      25/04/2019 at 22:13

      Μπορείς να προμηθευτείς μία, δεν κοστίζει πάνω από 30 euro. Εναλλακτικά μπορείς να κάνεις pancakes ή να τα ψήσεις στην τοστιέρα.

      • Reply
        Catherine
        14/07/2019 at 18:06

        Επίσης σας ευχαριστώ για τις εναλλακτικές προτάσεις!!Δεν ήξερα ότι μου είχατε απαντήσει γι’αυτό και γράφω τώρα, σαφώς αργοπορημένα!

        • Reply
          Miss Healthy Living
          15/07/2019 at 22:06

          εννοείται πως πάντα απαντάω και σε όλους, αυτό έλειπε!

  • Reply
    Catherine
    14/07/2019 at 18:02

    Ααχ αυτό με την τοστιέρα με ενδιαφέρει!! Μπορείτε να μας πείτε πώς ακριβώς μπορεί να γίνει??

    • Reply
      Miss Healthy Living
      15/07/2019 at 22:14

      Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί εγώ έχω βαφλιέρα και θα σου πρότεινα να πάρεις κ εσύ. Αν έχεις την τοστιέρα που έχει υψωματάκι γύρω-γύρω μπορείς να κάνεις μια δοκιμή!

  • Reply
    Κατερίνα
    24/08/2019 at 23:34

    Συγχαρητηρια για το site σου. Εχεις πολυ ωραιες θγιεινες συνταγες. Εφτιαξα τις βαφλες αλλα δυστυχως το 100% φυστικοβουτυρο που εβαλα ηταν αποτυχία στη γευση. θα δοκιμασω με ταχινι την επόμενη φορά

    • Reply
      Miss Healthy Living
      27/08/2019 at 08:54

      τι εννοείς? δε σου άρεσαν στη γεύση? δεν ψήθηκαν καλά? τι αλεύρι έβαλες?

      • Reply
        ΚΑΤΕΡΙΝΑ
        28/08/2019 at 12:38

        Το πρόβλημα ήταν στη γεύση. Αλλά ειναι και θέμα προσωπικό. Ψηθηκαν μια χαρά. Εβαλα απλό αλευρι και λιγο μπεικιν. Και θα τις ηθελα πιο τραγανες απεξω επισης. Εχω τη βαφλιερα μου πολλα χρόνια αλλα δεν εχω πειραματιστει σχεδόν καθόλου. Προτιμω τις κρέπες. Αλλά ειναι καιρός να πειραματιστώ γιατι ειναι καλή ενναλαγή αντί φούρνου για το κολατσιό των παιδιων μου. Είναι πολύ δύσκολα στο φαγητό. Πάντως του άντρα μου του αρεσαν οι βάφλες και τις εφαγε μόνος του όλες οπότε δεν πήγαν καθόλου χαμένες.

        • Reply
          Miss Healthy Living
          29/08/2019 at 22:04

          Η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει με φυστικοβούτυρο για να σου πω. Το ταχίνι πάντως δεν το καταλαβαίνεις. Όσο για το ψήσιμο, χαμήλωσε την ένταση ώστε να ψηθούν καλα μέχρι μέσα.Αν τις θες πι οτραγανες, μετα, προς το τέλος, ανέβασε λίγο την ένταση

  • Reply
    κατερίνα
    03/12/2019 at 13:36

    Καλησπέρα, μπορώ να τις έχω έτοιμες στο ψυγείο και να τις δώσω σαν κολατσιό την επομένη στο σχολείο ή θα έχουν πανιάσει?

    • Reply
      Miss Healthy Living
      03/12/2019 at 17:07

      Φυσικά και μπορείς. Εγώ τις φτιάχνω και τις βάζω στην κατάψυξη κιόλας. Απλά φρόντισε να την τυλίξεις καλά με μεμβράνη

  • Reply
    Χριστίνα
    13/04/2020 at 14:12

    Πολύ ωραία συνταγή. Και πεντανόστιμη ακόμη και σκέτα!!! Μια απορία έχω όμως η βαφλιερα μου δεν έχει ρυθμιση … Η κορούλα μου διάλεξε να κάνουμε μικρά βαφλακια με σχέδια όμως αφού σχετικά κολλουσε στις πλάκες (μήπως χρειάζεται να βουτυρωσω στη συσκευη??) Μου ξεράθηκαν κιόλας..Βέβαια τα φάγαμε και σαν μπισκοτάκια αλλά γιατί μπορεί να συμβεί?

    • Reply
      Miss Healthy Living
      13/04/2020 at 14:52

      Τι βαφλιέρα είναι αυτή που έχετε? Πώς και δεν έχει ρυθμίσεις? Είναι παλιά? Είναι η λεπτά η στρογγυλή ή η τετράγωνη? Αν δεν έχετε σκοπό να πάρετε μια πιο σύγχρονη, θα πρέπει σίγουρα να προσθέσετε λιπαρή ουσία για να μην κολλάει. Για να βγήκαν τραγανές σημαίνει πως τις ψήσατε παραπάνω. Αυτό με κάνει να υποπτευομαι πως έχετε την μικρή, στρογγυλή, στην οποία θα πρεπει να προσαρμόσετε τον χρόνο ψησίματος, αφου παιρνει τη μιση ποσοτητα απο τις τετραγωνες

  • Reply
    KATERINA
    25/05/2021 at 14:22

    Καλησπέρα σας,
    Στο φούρνο με φόρμα σιλικόνης γίνεται? Αν ναι σε τι βαθμούς και σε πόσο χρόνο? Δεν έχω χώρο στην κουζίνα για άλλες μικροσυσκευές 🙁

  • Reply
    Χαρίκλεια
    02/04/2022 at 23:40

    Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή σου, Ευαγγελία!! Πραγματικά, πεντανόστιμη, υγειινότατη και χορταστική! Και γρήγορη 😉
    Χρησιμοποίησα γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη, μέλι, κανέλα Κεϋλάνης που ταιριάζει απόλυτα με το ταχίνι και απορροφάει τη μυρουδιά του (ενοχλητική για κάποιους), ταχίνι παραγωγού και πρόσθεσα και 1/2 κ.γ. σόδα.
    Τις έψηνα σε βαφλιέρα Lidl των 17 ευρώ που αγόρασα την Πέμπτη, σε ένταση 4 (σύνολο:5), για 2′ και 20” ακριβώς 🙂
    Βγήκαν αφράτες, όσο πρέπει γλυκές και αρωματικές!!
    Καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, με θρεπτικές και πεντανόστιμες συνταγές!!

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.