Γκρανόλα/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Πρωινό

Γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα

Γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα. Εντάξει έβγαλα το άχτι μου με αυτή τη συνταγή. Λατρεύω το πορτοκάλι, το ξύσμα όπως θα έχετε διαπιστώσει το βάζω παντού, παντού όμως. Δυστυχώς όμως, αρέσει μόνο σε μένα τόσο πολύ και αναγκάζομαι να βάζω πολύ λιγότερο απ’ όσο θα ήθελα. Αυτή η γκρανόλα όμως είναι ειδική παραγγελία από εμένα για μένα. Ένα θα σας πω, έβαλα ξύσμα από 6πορτοκάλια!6 …ναι!!! Είναι ακριβώς όπως τη θέλω. Έχει έντονη γεύση πορτοκαλιού και  σοκολάτας, λατρεμένη γεύση! Είναι τόσο νόστιμη που την μεγαλύτερη ποσότητα την έφαγα με το κουτάλι, σκέτη!!

Οι έτοιμες είναι γεμάτες με ζάχαρη, φοινικέλαιο, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης και άλλα πολλά. Είναι κρίμα να μην φτιάξετε τη δική σας σπιτική και υγιεινή εκδοχή. Δοκιμάστε τη έστω για μια φορά, ώστε να δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα γίνεται.

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα 2

Τι αλλαγές μπορώ να κάνω στη γκρανόλα πορτοκάλι -σοκολάτα χωρίς ζάχαρη?
  • Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό σας αρέσει, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και γενικά ό,τι μα ό,τι σας αρέσει.
  • Σε ότι αφορά στην υφή τώρα. Αν θέλετε να είναι σαν τις έτοιμες, χοντρές μπουκίτσες, θα πρέπει να βάλετε άοσμο λάδι καρύδας σε ίση ή περισσότερη ποσότητα με το ελαιόλαδο και τα 200 γρ νιφάδες βρώμης από τα 500  να τα χτυπήσετε στο μπλέντερ ώστε να γίνουν αλεύρι και να τις προσθέσετε σε αυτή τη μορφή

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Prep Time: 1 λεπτό Cooking Time: 20 λεπτά Total Time: 21 λεπτά

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα

Ingredients

  • 500 γρ νιφάδες βρώμης
  • 130 γρ πετιμέζι ή μέλι αραιωμένο με λίγο νερό ή χυμό πορτοκαλιού
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 50 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από πορτοκάλια κατά βούληση (βιολογικά και ακέρωτα κατά προτίμηση)
  • 5 γρ κανέλα (χρησιμοποίησα Κεϋλάνης)
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας

Instructions

1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 σε αέρα και στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε προσθέσετε ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Εγώ επιλέγω να μην ψήνω τους ξηρούς καρπούς, ώστε να διατηρούν στο ακέραιο τα συστατικά τους

3

Ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 18-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς

Η διατροφική ανάλυση της γκρανόλα  πορτοκάλι – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Γκρανόλα-πορτοκάλι-σοκολάτα-διατροφική-αξια

Δείτε και τις άλλες συνταγές για σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη. Δεν μπορεί, όλο και κάποια θα σας αρέσει.

Γκρανόλα πορτοκάλι - σοκολάτα 3

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Χρύσα είπε “😋😋😋Η μία συνταγή σου καλύτερη απο την άλλη.. Δεν υπάρχει μέρα που να μην μπω στην σελίδα σου❤️❤️❤️” 

γκρανόλα πορτοκάλι σοκολάτα χωρίς φοινικέλαιο

  • Η Αναστασία έφτιαξε τη γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Ευτυχώς που ανακάλυψα το σάιτ σου! Ήταν ακριβώς αυτό που έψαχνα! Πόσο δίκιο έχεις. Τα σπιτικά είναι κ πιο νόστιμα κ προ πάντων πιο υγιεινά! Μπράβο κορίτσι μου χίλια μπράβο !!!!!!

γκρανόλα σοκολάτα-πορτοκάλι

  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τη γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Η γκρανόλα με πορτοκάλι κ σοκολάτα είναι υπέροχηγκρανόλα χωρίς ζάχαρη πορτοκάλι - σοκολάτα
  • Η Αντιγόνη έφτιαξε τη γκρανόλα  και είπε “Εδω η γκρανόλα σοκολάτα πορτοκάλι, Τι να σου πρωτοστείλω δεν ξέρω, είναι τέλεια

γκρανόλα-χωρίς-ζάχαρη-σοκολάτα-πορτοκάλι

  • Η Βούλα έφτιαξε τη γκρανόλα  και είπε “Έγινε φοβερή!! Έβαλα 200γρμ από τη σπιτική σοκολάτα που μας έχεις δείξει. Επίσης πρόσθεσα κ καρύδια, λίγα στην αρχή γιατί μου αρέσει η γεύση τους όταν ψήνονται κ λίγα στο τέλος.. ☺ ευχαριστώ πολύ κ πάλι!!Η συνταγή είναι καταπληκτική, ο μεγάλος γιος μου είπε είναι καλύτερη κ από αυτή του σούπερ μάρκετ!! Την προτιμούν κ τα δύο μικρά μου σκέτη ή στο γιαούρτι!! 😍
  • Η Πέννυ έφτιαξε τη γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Έκανα την γκρανόλα πορτοκάλι σοκολάτα και μοσχοβόλισε το σπίτι! Φανταστική γεύση! Έβαλα ξύσμα από 4 πορτοκάλια και λίγο λιγότερη σοκολατα (κάνουμε και διατροφή 😉 ). Δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα ποια μου άρεσε πιο πολύ!  Η πρώτη ήταν gingerbread. Και οι δυο μου αρέσουν! Καλό είναι να αλλάζεις γεύσεις να μη βαριέσαι 😉. Έχεις πολύ ωραίες και υγιεινές συνταγές, μπράβο!

γκρανόλα-σοκολάτα

  • Η Γεωργία έφτιαξε τη γκρανόλα πορτοκάλι – σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και είπε “Η συνταγή για σπιτική γκρανολα πορτοκάλι σοκολάτα απλά δεν υπάρχει…μακράν η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει ever.. οικογενειακώς ενθουσιάστηκαμε…ο 2.5 χρονών φούσκας μου απλά δεν σταματούσε…να τσιμπολογάει.🌸” 

γκρανόλα-με-σοκολάτα

  • Η Ντούσκα έφτιαξε τη γκρανόλα και είπε “Χτες το βράδυ φτιάξαμε ξανά με ένα φίλο μου τη γκρανόλα σου. Ο Βασίλης με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και μέλι και εγώ με μέλι μόνο και χυμό πορτοκάλι!
  • Η Ειρήνη έφτιαξε τη γκρανόλα  και είπε “Έφτιαξα τη Γκρανόλα σοκολάτα – πορτοκάλι κα ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς! Απίστευτο το πόσο εύκολη και νόστιμη είναι!”

γκρανόλα σοκολάτα πορτοκάλι

  • Η Ντορίνα έφτιαξε τη γκρανόλα Έκανα Τη γκρανολα σοκολάτα πορτοκάλι… Τι απίστευτη γεύση!!! Ποσο υπέροχα δένουν οι γεύσεις και τα αρώματα σοκολάτας, πορτοκαλιού και κανέλας!!! Ευχαριστούμε πολύ για τον κόπο που κανεις να τα μοιράζεσαι μαζί μας. Εννοείται ότι θα ανατρέχω στο μπλογκ σου για οτιδήποτε ψάχνω από εδώ και πέρα!!!

γκρανόλα σοκολάτα πορτοκάλι

  • H Νατάσσα είπε “Απλά υπέροχη! 😍😍 Ικανοποίησε ακόμη και τα μικρά μου 4, 6 και 10 ετών!” 
  • Η Λίλιαν είπε “Τέλεια γκρανόλα!! “

γκρανόλα με μέλι και πορτοκάλι

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Margo
    11/05/2019 at 21:14

    Ευχαριστώ 🙂

  • Reply
    Christos Stavridis
    21/09/2020 at 16:01

    Πολύ ωραίο άρθρο για πιο υγιεινή διατροφή και περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα! Θα δοκιμάσω να το κάνω και εγώ!! Ευτυχώς βρήκα ότι χρειάζομαι εδώ https://eshop.masoutis.gr/categories/index/ugieinh-diatrofh?item=564 οπότε θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα!!

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.