Αβοκάντο/ Γλυκά/ Νηστίσιμα/ Ξηροί καρποί/ Παγωτά

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

παγωτό φυστίκι 10

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη ναι,  ενδεχομένως να έχετε φάει,  αλλά πραγματικό παγωτό φυστίκι από φυστίκια, χωρίς τεχνητά χρώματα? Τι να σας λέω τώρα…είναι υπέροχο και όταν λέω υπέροχο, εννοώ πραγματικά υπέροχο. Δεν έχει σχέση με ό,τι έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα. Απίθανη, πλούσια γεύση με το φυστίκι να κυριαρχεί! Γίνεται πανεύκολα, πανεύκολα όμως, σε λιγότερο από 5 λεπτά (αρκεί να είναι τα φιστίκια καθαρισμένα).  Αν θέλετε, να καβουρντίσετε λίγο τα φυστίκια, ώστε να έχουν ακόμη πιο έντονη γεύση, εγώ το έκανα πάντως!

παγωτό φυστίκι 1

Αυτό το παγωτό φυστίκι εκτός του ότι είναι πραγματικά από τα πιο ωραία παγωτά που έχω φτιάξει και φάει, είναι ασύλληπτα θρεπτικό. Τα φυστίκια Αιγίνης για παράδειγμα, περιέχουν ασβέστιο, μαγνήσιο, το οποίο βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό, καθώς και στην καταπράυνση των αλλεργικών αντιδράσεων. Περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα θρεπτικών μονοακόρεστων λιπαρών, βιταμίνη Ε και είναι καλή πηγή βιταμινών Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία των μυικών ιστών. Το αβοκάντο από την άλλη, περιέχει μονοακόρεστα λίπη που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης. Είναι πηγή λινολεϊκού οξέος (ω-6 ), σε βιταμίνη Ε, βιταμινών Β, φολικό οξύ, ψευδάργυρο και κάλιο.

Στο τέλος μπορείς να δείτε φωτογραφίες με τη διαδικασία, βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 votes, average: 4,89 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 8-10
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 10 λεπτά Total Time: 15 λεπτά

Παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

Ingredients

  • 400 γρ φυστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
  • 230 γρ αβοκάντο ώριμο (η σάρκα, χωρίς κουκούτσι και φλούδες)
  • 500 γρ γάλα καρύδας (κονσέρβα και όχι ψυγείου) ή κρέμα γάλακτος
  • 200 - 250 μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 2-3 τσιμπιές μαστίχα Χίου (προαιρετικά)

Instructions

1

Βάζουμε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος στην κατάψυξη για 1-2 ώρες

2

Καθαρίζουμε τα φιστίκια αν δεν είναι καθαρισμένα και τα καβουρντίζουμε για 10-15 λεπτά στους 200 σε αέρα

3

Χτυπάμε τα φιστίκια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ

4

Χτυπάμε το γάλα καρύδας στο μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει

5

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το αβοκάντο και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Το προσθέτουμε στα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί

6

Προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και την μαστίχα και ανακατεύουμε καλά

7

Αφού έχει γίνει σαν σαντιγί το γάλα καρύδας, προσθέτουμε το μείγμα των φιστικιών και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί

8

Αδειάζουμε σε μια φόρμα μεταλλική η σιλικόνης και παγώνουμε στην κατάψυξη

Notes

Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσει πριν σερβίρουμε

Η διαδικασία για να φτιάξεις το παγωτό φυστίκι, βήμα- βήμα

 

Η διατροφική ανάλυση για το παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη 

παγωτο φυστίκι διατροφική αξία

 

παγωτό φυστίκι 9
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με παγωτά χωρίς ζάχαρη, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με αβοκάντο, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
  • Η Τουλίτα έφτιαξε το παγωτό και είπε “Ορίστε το παγωτό φιστίκι. Καταπληκτικό! Άραγε έχει πολλές θερμίδες; Δεν νομιζω” 

παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

  • Η Κωνσταντίνα έφτιαξε το παγωτό φυστίκι και είπε “Λατρεύω το παγωτό φυστίκι και αυτό ήταν ότι πιο νόστιμο και γεμάτο σε γεύση έχω δοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου! Σ’ευχαριστω πολύ για την υπέροχη και υγιεινή συνταγή!”

παγωτό-φυστίκι-χωρίς-ζάχαρη

  • Η Νατάσα έφτιαξε το παγωτό φυστίκι και είπε “Το αβοκάντο αντικαταστάθηκε από ώριμες μπανάνες και τα παγωτένια κυβάκια έγιναν ανάρπαστα! Πρόσθεσα και λίγες σταγόνες κουβερτουρας. Ευχαριστώ ακόμη μια φορά για την ωραία ιδέα!!” 

παγωτό-φυστίκι-χωρίς-ζάχαρη

  • Η Θωμαϊς είπε “Δεν έμεινε τίποτα από τη φράουλα και τη βανίλια. Αγκαλιά με το παγωτό φυστίκι

παγωτό φυστίκι χωρίς ζάχαρη

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    paraxeno pirouni
    13/07/2018 at 09:02

    Καλημέρα! Αυτό το παγωτό θα είναι πραγματικά υπέροχο. Πολύ ωραίος ο συνδυασμός όλων των υλικών, ειδικά η μαστίχα που ταιριάζει τέλεια με το φιστίκι Αιγίνης. Η σελίδα σου είναι από τις καλύτερες στα ελληνικά με υγιεινές συνταγές, μπράβο για την ωραία σου δουλειά!

  • Reply
    Τουλίτα
    17/07/2018 at 16:48

    Το έφτιαξα ! Είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Δεν έβαλα μαστίχα. Εκτός από φιστίκι τι άλλο θα μπορούσαμε να βάλουμε; Με μπανάνα θα γινόταν; Μπράβο Ευαγγελία!

    • Reply
      Miss Healthy Living
      17/07/2018 at 17:06

      Το έφτιαξες κιόλας βρε θηρίο? Περιμένω φωτό! Νομίζω ότι σου αξίζει επάξια το βραβείο άμεσης υλοποίησης. Χαχαχαχα! Μη μου τα μπερδεύεις, άσε τη μπανάνα ήσυχη. Έχω δείξει παγωτό με μπανάνες κατεψυγμένες. Πες μου τη γεύση θέλεις και θα φτιαξω συνταγή!

  • Reply
    Τουλίτα
    18/07/2018 at 13:42

    Ναι εχω δει τα παγωτά σου όλα. Και το καινούργιο , η καριόκα, είναι υπέροχο. Θα βγάλω φωτογραφίες και θα στειλω. Δεν ξέρω τι γεύση θέλω, το αφήνω πάνω σου. Εσύ ξέρεις καλύτερα. Σε εμπιστεύομαι απόλυτα

    • Reply
      Miss Healthy Living
      23/07/2018 at 09:05

      χεχε, οκ!!!! έχω πολλές ιδέες , θα σας τις δείξω όλες!

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.