Κάν΄το μόνη σου/ Λαχανικά/ Νηστίσιμα

Αποξηραμένο κρεμμύδι. Πώς να το φτιάξετε και γιατί.

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

Αποξηραμένο κρεμμύδι γιατί όπου μα όπου προστεθεί νοστιμίζει κάθε μας παρασκευή.  Ήταν από τα πρώτα λαχανικά που αποξήρανα όταν προμηθεύτηκα τον αποξηραντή  Δε θυμάμαι αν σας έχω εξομολογηθεί πως ο κυριότερος λόγος που με ώθησε στο να πάρω τον αποξηραντή, ήταν το γεγονός πως ήθελα να φτιάχνω το δικό μου αποξηραμένο κρεμμύδι και όχι να χρησιμοποιώ το έτοιμο, το οποίο προέρχεται κυρίως από την Ινδία

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

Μα από την Ινδία? Δε θέλω να σκέφτομαι πώς έχει αναπτυχθεί αυτό το κρεμμύδι, κάτω από ποιες συνθήκες και πώς μεταφέρθηκε στην Ελλάδα… Θα μου πείτε, «τι το θες καλή μου το αποξηραμένο κρεμμύδι? Γιατί δε βάζεις το ξερό» Ε, όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει, και αν το δοκιμάσετε, θα καταλάβετε πολύ καλά τι εννοώ. Η γεύση του και η συνεισφορά του στο τελικό αποτέλεσμα, δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Ελάτε λοιπόν να δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αποξηραμένο κρεμμύδι.

Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Αποξηραμένο κρεμμύδι

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4,63 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 30
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 18 ώρες

Αποξηραμένο κρεμμύδι

Ingredients

  • 6-7 μέτρια κρεμμύδια (χρησιμοποίησα βιολογικά)

Instructions

1

Φοράμε τα γάντια μας (ελπίζω να το κάνετε πάντα αυτό) και καθαρίζουμε τα κρεμμύδια

2

Μ’ ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η αποξήρανση.  

3

Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στα σχαράκια του αποξηραντή και επιλέγουμε την θερμοκρασία. Αφήνουμε μέχρι να αποξηρανθούν (15-18 ώρες)

4

Έπειτα είτε τα αφήνετε ως έχουν, είτε τα κάνετε σκόνη και τα αποθηκεύετε σε ένα γυάλινο βάζο (κατά προτίμηση), δεν χρειάζεται ψυγείο και δεν λήγει. Όταν όμως ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε, πολύ σύντομα θα χρειαστεί να φτιάξετε και άλλο

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, έτοιμο να αποξηρανθεί 

αποξηραμένο-κρεμμύδι

Συμβουλές:

  • Αν έχετε πρίζα στο μπαλκόνι ή σε κάποιον εξωτερικό χώρο, καλύτερα να τον αφήσετε εκεί τον αποξηραντή επειδή μυρίζει πολύ το κρεμμμύδι
  • Ίσως χρειαστούν παραπάνω ώρες για τα δικά σας. Όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης.Θα πρέπει να γίνουν όπως στην παρακάτω φωτογραφία 
  • Μπορείτε να βάλετε τον αποξηραντή να δουλέψει το βράδυ με το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ, να το κλείσετε το πρωί και να συνεχίσετε το επόμενο βράδυ
αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη

 Για να δείτε τις συνταγές στις οποίες χρησιμοποιώ αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ 

αποξηραμένο-κρεμμύδι-σε-σκόνη
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντήπατήστε εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
  • Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

    αποξηραντής οικονομικός

    • Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!

    αποξηραντής 2

     

    • Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας

    αποξηραντής ψηφιακός beper

    Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
    Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
    Καλή σας απόλαυση!

     

    • Η Ρούλα έφτιαξε το αποξηραμένο κρεμμύδι και είπε “Κουράστηκα αλλά τελείωσα 8 κιλά καθαρισμένο κρεμμύδι. Καθαρίστηκε, ζεματίστηκε, αποξηράνθηκε σε 26 ώρες ..πόσο έμεινε? Απίστευτο και όμως αληθινό, 500γρ” 

    αποξηραμένο κρεμμύδι

    • H Ζαχαρούλα έφτιαξε αποξηραμένο κρεμμύδι, σκόρδο, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά και ντομάτα

    κύβος λαχανικών

    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

    Newsletter

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.