Το ξέρω ότι κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική, αλλά πραγματικά, σύμφωνα με το δικό μου γούστο πάντα, δεν υπάρχουν πιο νόστιμες πατάτες φούρνου! Τα υλικά είναι όλα ένα και ένα, ταιριάζουν μεταξύ τους και δημιουργούν ένα εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα. Αν δε σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τις φάτε σκέτες ή να προσθέσετε κοτόπουλο. Είναι πολύ ωραία ιδέα και για μπουφέ. Όλοι θα ξετρελαθούν. Θυμάμαι πριν από 2 χρόνια τις είχα φτιάξει στο πάρτι για τα γενέθλια της Σοφίας μας είχα όλοι ξετρελαθεί. Συγκεκριμένα ένας μπαμπάς με ρώτησε τι είχα βάλει μέσα και όταν του είπα πατάτες με κρεμμύδια μου είπε…”αποκλείεται” !!!!!
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΟ ΝΟΣΤΙΜΕΣ???????
Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το ΒήμαGourmet και το Blog μου διαγωνίζεται στην κατηγορία Special Diet.(ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ)
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Οι πιο νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Οι πιο νόστιμες λεμονάτες πατάτες φούρνου με μανιτάρια
Ingredients
- 800 γρ πατάτες με τις φλούδες τους
- 300 γρ κρεμμύδια ξερά
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 μανιτάρια πορτομπέλο
- 80 γρ ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- θυμάρι ή ρίγανη
- 1 γεμάτο κ.γ κάρυ
- 1 γεμάτο κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κρέας
- 50 γρ μουστάρδα πικάντικη
- 50 γρ μουστάρδα απαλή
- χυμό και ξύσμα από 2 μεγάλα λεμόνια (βιολογικά και ακέρωτα)
- 300 ml βραστό νερό
Instructions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις τρίβουμε με το σφουγγαράκι της κουζίνας ώστε να φύγουν όλα τα χώματα.
Κόβουμε τις πατάτες στο σχήμα που επιθυμούμε. Εγώ όπως βλέπετε, τις έκοψα κυδωνάτες και μετά πάλι στη μέση. Τοποθετούμε τις πατάτες στο πυρέξ μας.
Έπειτα καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα κόβουμε σε μικρά καρέ. Για να μην μυρίζουν τα χέρια μας, φοράμε γάντια μιας χρήσης
Τέλος, φτιάχνουμε τη σαλτσούλα μας. Σε μια κούπα προσθέτουμε τα υλικά και είτε ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, είτε χτυπάμε για λίγο με το μιξεράκι του καφέ, είτε βάζουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο βάζο, κλείνουμε καλά το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τη σαλτσούλα στις πατάτες, προσθέτουμε και το βραστό νερό και σκεπάζουμε πρώτα με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τα πορτομπέλο, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Notes
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο χοντρές έχετε κόψει τις πατάτες καθώς και το πόσο λάδι θα χρησιμοποιήσετε
Η διατροφική ανάλυση για τις λεμονάτες πατάτες φούρνου
Η διαδικασία για να φτιάξεις τις λεμονάτες πατάτες φούρνου, βήμα- βήμα
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με μανιτάρια, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε και άλλες συνταγές με πατάτες, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στοNewsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
- Η Κυριακή έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Τις έχουμε ξαναφτιάξει, στην κατσαρόλα βέβαια, αλλά όλοι γλειφαμε τα δάχτυλα μας ! Μέχρι κι ο μπαμπάς μας που είναι πιο παραδοσιακός στις γεύσεις του, ξετρελάθηκε ! Δεν περίσσεψε ούτε μια πατατούλα …🤤🤤“
- Η Δήμητρα έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Έκανα την συνταγή για τις πατάτες, μόνο που στο τέλος πρόσθεσα και κομματάκια από χθεσινό κοτόπουλο! Ταιριάζει πολύ! Πεντανόστιμο πιάτο!“
- Η Κατερίνα έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Οι πατάτες φούρνου σου με μανιτάρια. Αντί για Πόρτο Μπέλο έβαλα άγρια. Αυτό που μου αρέσει στις συνταγές σου είναι, ότι όταν λες νόστιμες εννοείς νόστιμες “
- Η Μαρία έφτιαξε τις πατάτες και είπε “Έφτιαξα τη συνταγή για λεμονάτες πατάτες φούρνου χωρίς μανιτάρια. Αντί για ζωμό κοτόπουλο πρόσθεσα λίγο κόκορα που μου είχε περισσέψει! Έγινε τέλειο!”
- Η Νεκταρία είπε “Οι πιο ωραίες πατάτες του κόσμου‼️”
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας.
4 Comments
ΠΑΝΩΡΑΙΑ
29/09/2019 at 16:07Respect στην Ευαγγελία ακόμη μία φορά, το λέω χωρίς καμία υπερβολή – πάρα πολύ καλή συνταγή, το απολαύσαμε !
Miss Healthy Living
30/09/2019 at 08:22Χαίρομαι πάαααααααρα πολύ!!!
Μαρία
14/01/2021 at 22:57Καταπληκτικές! Μόλις βγήκαν από τον φούρνο και δεν εχω σταματήσει να τσιμπολογάω, το μανιτάρι είναι τρέλα (μου φωνάζει: γίνε βίγκαν! γίνε βίγκαν!) … υποτίθεται το έφτιαξα για να πάρουν αύριο στο σχολείο τα παιδιά και ο σύζυξ στη δουλειά! Θα προλάβουν άραγε? 🙂
Miss Healthy Living
29/01/2021 at 08:23χαχαχα, σε νιώθω!!!!! χαίρομαι πολύ που σου άρεσε τοσο