Φράουλα. Αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το εκτιμούσαν ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην αρχαία Ρώμη. Οι φράουλες, είναι γεμάτες βιταμίνη C, αφού μια μέτρια μερίδα παρέχει τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για έναν ενήλικα , αυτής της ανοσοενισχυτικής βιταμίνης. Επίσης, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για υγιή καρδιά και υγιές πεπτικό σύστημα. Περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα φυτοχημικό που βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην καταστροφή ορισμένων τοξινών από το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική μόλυνση. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β, τις κάνει χρήσιμες για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος και την καταπολέμηση παθήσεων που σχετίζονται με το άγχος, καθώς και την ενίσχυση της αντίστασης σε ασθένειες.
Ακόμη και αν αποφασίσουμε να αγνοήσουμε όλα τα παραπάνω, οι φράουλες είναι από τα πιο γευστικά φρούτα και αυτό αρκεί, στο να θέλουμε να τα καταναλώνουμε όσο περισσότερο γίνεται. Πλέον με τα θερμοκήπια και ό,τι άλλο χρησιμοποιούν, φράουλες βρίσκουμε σχεδόν όλο το χρόνο….Απαράδεκτο κατ’ εμέ, μιας και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι οι φράουλες είναι από τα πιο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα και ορμόνες φρούτα, ακόμα και στην εποχή τους, πόσο μάλλον τους υπόλοιπους μήνες.
Για να έχω φράουλες όλο το χρόνο, φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, τις κόβω σε κομμάτια και στις διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να μπορώ να φτιάχνω γρανίτα φράουλα και τις αποξηραίνω όπως θα δείτε σήμερα, ώστε να μπορώ να τις καταναλώνω ανά πάσα στιγμή.
Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Αποξηραμένη φράουλα, πως γίνεται και που θα τη χρησιμοποιήσετε!
Αποξηραμένη φράουλα, πως γίνεται και που θα τη χρησιμοποιήσετε!
Ingredients
- 3 κιλά βιολογικές φράουλες στην εποχή τους
Instructions
Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετούμε στον αποξηραντή
΄Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η αποξήρανση. Οι δικές μου χρειάστηκαν 5 - 7 ώρες στου 70 βαθμούς. Στις 3 ώρες άλλαξα θέση στα σχαράκια.
Τις πιο μικρές φράουλες τις αποξηραίνουμε ολόκληρες και τις χρησιμοποιούμε σε μπάρες δημητριακών, ή όπου αλλού θέλουμε. Για την αποξήρανση τους βέβαια θα χρειαστούν παραπάνω ώρες- αυτό εξαρτάται από το μέγεθος τους
Η διαδικασία για να φτιάξεις την αποξηραμένη φράουλα, βήμα- βήμα
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μετά την αποξήρανση, έφτιαξα “αλεύρι” από αποξηραμένες φράουλες, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτές τις συνταγές. Σκεφτείτε ότι 3 κιλά φρέσκες φράουλες, γεμίζουν ένα βαζάκι χωρητικότητας 500 γρ. Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ότι η γεύση και η μυρωδιά είναι ασύλληπτη.
Αν σας αρέσουν και εσάς τόσο οι φράουλες, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!
-
Για να δεις όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
-
Για να δεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αποξηραμένη φράουλα, πάτα εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σας προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
- Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος
- Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!
- Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
No Comments