Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Φρούτα

Αποξηραμένη φράουλα, πως γίνεται και που θα τη χρησιμοποιήσετε!

αποξηραμένη φράουλα 1

Φράουλα. Αυτό το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, το εκτιμούσαν ιδιαίτερα για τις θεραπευτικές του ιδιότητες στην αρχαία Ρώμη.  Οι φράουλες, είναι γεμάτες βιταμίνη C, αφού μια μέτρια μερίδα παρέχει τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση για έναν ενήλικα , αυτής της ανοσοενισχυτικής βιταμίνης. Επίσης, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες,  απαραίτητες για υγιή καρδιά και υγιές πεπτικό σύστημα. Περιέχουν ελλαγικό οξύ, ένα φυτοχημικό που βοηθάει στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην καταστροφή ορισμένων τοξινών από το κάπνισμα και την ατμοσφαιρική μόλυνση. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Β, τις κάνει χρήσιμες για την υποστήριξη του νευρικού συστήματος και την καταπολέμηση παθήσεων που σχετίζονται με το άγχος, καθώς και την ενίσχυση της αντίστασης σε ασθένειες.

αποξηραμένη φράουλα 2

Ακόμη και αν αποφασίσουμε να αγνοήσουμε όλα τα παραπάνω, οι φράουλες είναι από τα πιο γευστικά φρούτα και αυτό αρκεί, στο να θέλουμε να τα καταναλώνουμε όσο περισσότερο γίνεται. Πλέον με τα θερμοκήπια και ό,τι άλλο χρησιμοποιούν, φράουλες βρίσκουμε σχεδόν όλο το χρόνο….Απαράδεκτο κατ’ εμέ, μιας και οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι οι φράουλες είναι από τα πιο επιβαρυμένα με φυτοφάρμακα και ορμόνες φρούτα, ακόμα και στην εποχή τους, πόσο μάλλον τους υπόλοιπους μήνες.

αποξηραμένη φράουλα 3

Για να έχω φράουλες όλο το χρόνο, φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη, τις κόβω σε κομμάτια και στις διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να μπορώ να φτιάχνω γρανίτα φράουλα και τις αποξηραίνω όπως θα δείτε σήμερα, ώστε να μπορώ να τις καταναλώνω ανά πάσα στιγμή.

Αποξηραμένη φράουλα, πως γίνεται και που θα τη χρησιμοποιήσετε!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living
Prep Time: 5 λεπτά Cooking Time: 5 ώρες

Αποξηραμένη φράουλα, πως γίνεται και που θα τη χρησιμοποιήσετε!

Ingredients

  • 3 κιλά βιολογικές φράουλες στην εποχή τους

Instructions

1

Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας

2

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τοποθετούμε στον αποξηραντή

3

΄Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο γρήγορα θα ολοκληρωθεί η αποξήρανση. Οι δικές μου χρειάστηκαν 5 - 7 ώρες στου 70 βαθμούς. Στις 3 ώρες άλλαξα θέση στα σχαράκια.

4

Τις πιο μικρές φράουλες τις αποξηραίνουμε ολόκληρες και τις χρησιμοποιούμε σε μπάρες δημητριακών, ή όπου αλλού θέλουμε. Για την αποξήρανση τους βέβαια θα χρειαστούν παραπάνω ώρες- αυτό εξαρτάται από το μέγεθος τους

αποξηραμένες φράουλες

Οι φράουλες κομμένες, αποξηραίνονται

 

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μετά την αποξήρανση, έφτιαξα «αλεύρι» από αποξηραμένες φράουλες, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε αυτές τις συνταγές. Σκεφτείτε ότι 3 κιλά φρέσκες φράουλες, γεμίζουν ένα βαζάκι χωρητικότητας 500 γρ. Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι ότι η γεύση και η μυρωδιά είναι ασύλληπτη.

αποξηραμένη φράουλα 2

Αν σας αρέσουν και εσάς τόσο οι φράουλες, δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε!

αποξηραμένη φράουλα 4

Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

Ρίξτε μια ματιά και εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Θα χαρώ πολύ να διαβάσω το σχόλιο σου

eighteen − 16 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.