Λαχανικά/ Νηστίσιμα/ Ντομάτες/ Πατάτες/ Πιπεριές Φλωρίνης/ Σούπες

Η πιο νόστιμη ντοματόσουπα

ντοματόσουπα με λαχανικά, ιδανική για παιδιά

Οι σούπες μου αρέσουν πολύ και γι΄αυτό τις φτιάχνω τόσο συχνά. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως είναι πως δε χορταίνω (δεν αναφέρομαι σε κρεατόσουπα και κοτόσουπα). Δε θα φάω δηλαδή μόνο σούπα για μεσημεριανό αλλά για ελαφρύ βραδινό. Η σούπα που σας προτείνω σήμερα, είναι τόσο μα τόσο νόστιμη. Αχ, θα μπορούσα να την τρώω κάθε μέρα. Αρέσει πολύ και στα κορίτσια μου, οπότε, ειδικά το χειμώνα, τη φτιάχνω πολύ συχνά. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι στις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιήσετε. Ακούστε τι κάνω εγώ, το καλοκαίρι, όταν οι ντομάτες είναι στην εποχή τους , φτιάχνω σάλτσες ώστε να έχω όλο το χρόνο. Ποτέ δεν αγοράζω ντομάτες από Οκτώβριο – Μάιο– μα είναι θερμοκηπίου και φουλ σε φυτοφάρμακα, γιατί να το κάνω αυτό?

Η πιο νόστιμη ντοματόσουπα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 4,67 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 4-6
Cooking Time: 20

Πεντανόστιμη και θρεπτική ντοματόσουπα

Ingredients

  • 500 γρ χυμό ντομάτας
  • 4 κρεμμύδια μέτρια προς μεγάλα
  • 2 πράσα
  • 2 σκ σκόρδο
  • 4 καρότα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μεγαλούτσικες πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, κύμινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 lt βραστό νερό
  • χυμό λεμονιού

Instructions

1

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φετάκια

2

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε

3

Καθαρίζουμε τα καρότα, τα πράσα και τις πιπεριές και τα κόβουμε σε ροδέλες (όχι ιδιαίτερα λεπτές)

4

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε αρκετά μικρές ώστε να βράσουν γρήγορα

5

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα(σε ύψος) βάζουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλύψουμε τον πάτο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, το κύμινο και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε. Αλατίζουμε ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν έχουν μαλακώσει (μετά από 3-4 λεπτά) προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το βραστό νερό

6

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου

7

Αφαιρούμε τη δάφνη και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ

8

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται

9

Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού

Ακολουθήστε με σε FacebookInstagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.