Αλμυρά Σνακ/ Καλαμπόκι/ Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Σνακ

Ψητό καλαμπόκι με γεύση πίτσα

καλαμπόκι με γεύση πίτσα

Το ψητό καλαμπόκι, το δικό μας, το Ελληνικό street food, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, τουλάχιστον για τους περισσότερους στη δική μου ηλικία,  με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων. Στις απογευματινές βόλτες που κάναμε με τα ποδήλατα κατά μήκος της παραλίας, αργότερα έξω από συναυλιακούς χώρους, πάντα υπήρχε και ευτυχώς υπάρχει ακόμη μια καλαμποκερί

Και λέω ευτυχώς γιατί
  • Το καλαμπόκι  περιέχει  βιταμίνες Β1, Β5 και C, αλλά και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως οι φυτικές ίνες, το φολικό οξύ, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και ωφέλιμα για την υγεία πολυακόρεστα, αλλά και μονοακόρεστα, λιπαρά οξέα.
  • Είναι πηγή διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών, είναι αντικαρκινικό, περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που προστατεύουν από τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, της κυριότερης αιτία απώλειας όρασης στους ηλικιωμένους, προλαμβάνει την αναιμία, βοηθάει στη μνήμη, κάνει καλό στο δέρμα χάρη στο λινολεϊκό οξύ που περιέχει και τέλος δεν περιέχει γλουτένη. 

Σήμερα σας προτείνω έναν διαφορετικό τρόπο να καταναλώσετε εσείς και τα παιδιά σας το καλαμπόκι. Θα του προσθέσουμε το “pizza mix”, το οποίο του ταιριάζει πολύ, και στη στιγμή θα έχουμε ένα πεντανόστιμο και υγιεινό σνακ. Μπορείτε να τα κάνετε και βραστά και να τα προσφέρετε σε παιδικό πάρτυ αλλά και ως ένα υγιεινό σνακ στο σχολείο, στο γραφείο ή μετά από τις απογευματινές δραστηριότητες των παιδιών μας. 

Στο τέλος μπορείς να δεις τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Ψητό καλαμπόκι με γεύση πίτσα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Ψητό καλαμπόκι με γεύση πίτσα

Ingredients

Instructions

1

Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια και τα ψήνουμε είτε στα κάρβουνα, είτε σε ψησταριά υγραερίου (όπως εμείς), είτε στο φούρνο. Λίγο πριν να είναι έτοιμα τα ψεκάζουμε με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζουμε με το πεντανόστιμο pizza mix. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά και απολαμβάνουμε

Η διατροφική ανάλυση για τo ψητό καλαμπόκι

καλαμπόκι θερμίδες διατροφική ανάλυση

Συμβουλή:

Τώρα που είναι η εποχή τους αγοράστε καλαμπόκια, καθαρίστε τα, τυλίξτε τα με μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη, ώστε να έχετε όλο τον χρόνο. Μπορείτε επίσης να τα καθαρίσετε και να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη σε σακουλάκι, ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σε μπιφτέκια λαχανικών, σαλάτες, ριζότο κλπ – αντί να χρησιμοποιήσετε αυτά της κονσέρβας που είναι εισαγωγής, μεταλλαγμένα και σε αλουμινένιες συσκευασίες με αλάτι, ζάχαρη και συντηρητικά.

Αυτό εδώ το εργαλείο (το έχω προμηθευτεί από το ebay) μπορείτε να καθαρίσετε τα καλαμπόκια πολύ εύκολα και γρήγορα. 

Αποξηραμένο πικάντικο καλαμπόκι 3

Κάτι τελευταίο…

Και μιας και σας έχω βομβαρδίσει τις τελευταίες μέρες με το τι μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη αυτή την εποχή, να σας πω, ότι η δική μας κατάψυξη δεν χωράει κάτι άλλο και ο Άκης μου πρότεινε να αγοράσουμε καταψύκτη σε μέγεθος ψυγείου. Έχει κάποιος από εσάς κάτι τέτοιο και αν ναι, είστε ευχαριστημένοι?

Ενημέρωση 18/7/2019.

Τελικά πήραμε όρθιο καταψύκτη και μας έχει βολέψει πάρα πολύ (σσσ κρατήσαμε όμως και τον παλιό!!!)

καλαμπόκι με γεύση πίτσα 2
  • Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένη ντομάτα, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένη πιπεριά, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με πικάντικα σνακ, πατήστε εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.