Κάν΄το μόνη σου/ Νηστίσιμα/ Πιπεριές

Αποξηραμένη πιπεριά σε σκόνη

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς

Αποξηραμένη πιπεριά σε σκόνη. Ένας πολύ βασικός κανόνας στην υγιεινή διατροφή, είναι ότι καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Τώρα λοιπόν που οι πιπεριές είναι στην καλύτερη τους εποχή, το εκμεταλλευόμαστε και τις αποξηραίνουμε, ώστε να τις έχουμε όλους τους υπόλοιπους μήνες. Παλιότερα τις διατηρούσα ολόκληρες ή κομμένες, στην κατάψυξη. Όταν τις ξεπάγωνα δεν είχαν βέβαια την υφή που ήθελα αλλά στις σάλτσες ή στην πίτσα που τις χρησιμοποιούσα ήταν μια χαρά. 

Γιατί να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία? Τι θα κάνουμε τη σκόνη? Άντε να σας το αποκαλύψω…θα ακολουθήσουν και άλλες αποξηράνσεις λαχανικών ώστε να φτιάξουμε “pizza mix” ααα, δεν αποκαλύπτω άλλες λεπτομέρειες!

Αν δεν έχεις αποξηραντή, θεωρώ πως ήρθε η ώρα να αποκτήσεις έναν, και γι’αυτο μετά τη συνταγή σου έχω ετοιμάσει έναν μικρό οδηγό με συσκευές, ώστε να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 20
Cooking Time: 9 ώρες

Σκόνη αποξηραμένης, πράσινης πιπεριάς

Ingredients

  • Πράσινες πιπεριές

Instructions

1

Πλένουμε τις πιπεριές, τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε στα σχαράκια του αποξηραντή. Αυτή τη φορά δεν χρησιμοποίησα το μαντολίνο γιατί παραήταν λεπτοκομμένες και δεν μπορούσα ούτε να τις πιάσω.

2

Επέλεξα να τις αποξηράνω στους 70 βαθμούς από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ώστε να κάνω και χρήση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ. Αν τις κόψετε σε πιο χοντρά κομμάτια θα χρειαστείτε περισσότερες ώρες. Συνεχίζουμε την αποξήρανση μέχρι να είναι τελείως στεγνές ώστε να μπορούν να γίνουν σκόνη

3

Αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποξήρανσης, τοποθετούμε τις πιπεριές στο μπλέντερ, μέχρι να γίνουν σκόνη. Διατηρούμε σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς

Οι πιπεριές κατά τη διάρκεια της αποξήρανσης

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς 2

σκόνη αποξηραμένης πιπεριάς 3

  • Για να δείτε που έχω χρησιμοποιήσει τη σκόνη αποξηραμένης πράσινης πιπεριάς, πατήστε εδώ
  • Για να δείτε όλα όσα έχω φτιάξει με τον αποξηραντή, πατήστε εδώ
Με ρωτάτε πολύ συχνά να σα προτείνω έναν καλό αποξηραντή. Πάτα πάνω στην εικόνα που σε ενδιαφέρει
  • Ένας πολύ οικονομικός αποξηραντής με ιδανικό μέγεθος και χαμηλή κατανάλωση ρεύματος

    αποξηραντής οικονομικός

    • Πολύ καλή επιλογή. Οικονομικός, με βολικό μέγεθος. Value for money επιλογή!

    αποξηραντής 2

     

    • Εξαιρετική επιλογή, ελάχιστα πιο ακριβός, με ψηφιακή ρύθμιση της θερμοκρασίας

    αποξηραντής ψηφιακός beper

    Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
    Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
    Καλή σας απόλαυση!
    • H Ζαχαρούλα έφτιαξε αποξηραμένη πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, κόκκινη πιπεριά και ντομάτα

    κύβος λαχανικών

    • Η Βάσω αποξήρανε ντομάτα και πιπεριά και είπε “Έφτιαξα πιπεριές με ντομάτα.. τις βάζω στην ομελέτα, στην πιίσα, στα φαγητά και δίνει νοστιμιά

    μείγμα αποξηραμένων λαχανικών

    Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

    Newsletter

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.