Ωμοφαγικά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. Τα πιο γευστικά και υγιεινά μελομακάρονα που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές, όλο το χρόνο. Γενικά δεν είμαι πολύ φαν των γλυκών, τα μελομακάρονα όμως είναι στο top 5 των προτιμήσεών μου. Τα συγκεκριμένα αν με ρωτάς, θεωρώ πως είναι τα πιο γευστικά που υπάρχουν. Όχι τα πιο γευστικά από τα υγιεινά, αλλά από όλα!
Τα συγκεκριμένα έχουν έντονη γεύση από γαρύφαλλο το οποίο θεωρώ πως ταιριάζει τέλεια με τα καρύδια, την κανέλα και το πορτοκάλι. Οι αναλογίες που σου προτείνω θα σου δώσουν 15 μελομακάρονα κανονικού μεγέθους, αρκετά γλυκά και απερίγραπτα αρωματικά. Φτιάξε μια δόση, μην τα τσακίσεις σε μία μέρα, περίχυσέ τα με έξτρα μέλι και απόλαυσέ τα προσφέροντας θρέψη στον οργανισμό σου.
Τα καρύδια περιέχουν γλουταθειόνη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην ανάπτυξη των λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσια σε α-λινολεϊκό οξύ που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και στην τόνωση της υγείας της καρδιάς, ενώ οι βιταμίνες Β που περιέχουν παράγουν ενέργεια και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.
Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής
Ωμοφαγικά μελομακάρονα Θρυμματίζεις τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ Προσθέτεις τον λιναρόσπορο, τη βρόμη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις Προσθέτεις το μέλι και το νερό και ανακατεύεις. Το μείγμα θα κολλάει - μην προσθέσεις και άλλη βρόμη Αφού έχεις ανακατέψει καλά, σκέπασε με μεμβράνη το μπολ και αφησέ το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά Πλάσε τα μελομακάρονα στο επιθυμητό μέγεθος, πασπάλισε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και μέλι εφόσον επιθυμείς Θα τα διατηρήσεις στο ψυγείοΩμοφαγικά μελομακάρονα
Ingredients
Instructions
Notes
Η διατροφική ανάλυση για τα ωμοφαγικά μελομακάρονα
Η διαδικασία για να φτιάξεις τα ωμοφαγικά μελομακάρονα, βήμα- βήμα (πάτα πάνω στην εικόνα για μέγιστη ανάλυση)
-
Για να δεις και άλλες συνταγές για μελομακάρονα, πάτα εδώ
-
Για να δεις και άλλες Χριστουγεννιάτικες συνταγές, πάτα εδώ
-
Για να δεις πώς να φτιάξεις αλεύρι βρώμης, πάτα εδώ
Ακολούθησέ με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, Pinterest, Youtube και κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter, ώστε να μη χάνεις κανένα νέο άρθρο.
Δοκίμασες τη συνταγή; Μοιράσου τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σου απόλαυση!
- Η Αναστασία είπε “Κι επειδή ένας φίλος με πειράζει που συνέχεια φτιάχνω διάφορα και μου είπε “μόνο μελομακάρονα δεν έχεις φτιάξει ακομα” έκανα κι απ αυτά και τώρα νομίζω ότι θα πρέπει να ξαναφάω μετά το πέρας της καραντίνας 😆😆😆”
- Η Βιβή είπε “Ομολογώ πως ήμουν επιφυλακτική, στο εάν θα θυμίζουν μελομακάρονα. Μια δοκιμή, ήταν αρκετή για να με πείσει! Πολύ νόστιμα μελομακάρονα και κυρίως υγιεινά!!! Έφαγε και η Σοφία τα πρώτα της μελομακάρονα φέτος! ❤ Καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’όλα!!!”
- Η Κική είπε “Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υπέροχες συνταγές που με αγάπη ανεβάζεις”
- Η Λίλα είπε “Η συνταγή ήταν πολύ εύκολη, μυρωδάτη κι ενδιαφέρουσα!”
6 Comments
Ειρήνη
18/02/2020 at 11:07Τα φτιάξαμε τα Χριστούγεννα, αλλά αντί για μέλι βάλαμε χουρμάδες χωρίς ζάχαρη λιωμένους. Έγιναν τέλεια!!!!!
Miss Healthy Living
20/02/2020 at 08:11Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν. Είναι τόσο γευστικά και χορταστικά που άνετα τα κάνεις όλο το χρόνο. Έχω και συνταγή για μπάρες με γεύση μελομακάρονο με χουρμάδες. Την έχεις δει?
Ειρήνη
21/02/2020 at 09:50Ναι είδα την συνταγή για τις μπάρες με χουρμάδες. θα τη δοκιμάσουμε. είμαι σίγουρη θα είναι πολύ ωραία!!
Μαρίνα Τ.
26/11/2020 at 13:19Γεια σας, τέλεια συνταγή! Μια ερώτηση, μπορώ να χρησιμοποιήσω το έτοιμο αλεύρι βρώμης που πωλείται στο σουπερ μαρκτε αντί για τις τριμμένες νιφάδες βρώμης? Ευχαριστώ
Miss Healthy Living
26/11/2020 at 14:09Ναι βέβαια, είναι το ίδιο
Ζέτα Μυλωνά
16/12/2023 at 09:10Ψάχνω συνταγή για μελομακάρονα και βρίσκω αυτή, μου αρέσει, αγοράζω τα υλικά, αρχίζω να ζυμώνω και δεν λέει πόσα λεπτά ψήνονται , ανοίγω τη συνταγή και βλέπω ότι είναι ωμοφαγικά μελομακάρονα χα χα χα Τέλος πάτων είναι πολύ νόστιμα και σίγουρα θα ξανακάνω. Αυτό που άλλαξα ήταν ότι έβαλα 60γρ.σιρόπι αγαύης και 60γρ. πετιμέζι. Σας ευχαριστώ. Καλές γιορτές.