Vegan/ Αλείμματα/ Γλυκιά Sauce/ Κάν΄το μόνη σου/ Κολοκύθα/ Κονσερβοποίηση/ Νηστίσιμα

Πουρές κολοκύθας χωρίς συντηρητικά

πουρές κολοκύθας

Πουρές κολοκύθας. Η κίτρινη κολοκύθα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ελληνική κουζίνα, είναι όμως ένα λαχανικό άκρως θρεπτικό που καλό θα ήταν να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Το έντονο χρώμα της προδίδει την υψηλή της περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α – απαραίτητη για την υγεία του δέρματος μας. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Β1Β3Β5Β6C, καθώς επίσης είναι πλούσια σε μαγνήσιοκάλιο φυτικές ίνεςχαλκό και ω-3 λιπαρά οξέα.

Ο πουρές που θα φτιάξουμε σήμερα, θα είναι η βάση μας, ώστε να τον χρησιμοποιήσουμε σε άλλες συνταγές. Ενδεικτικά να σας πω ότι τις επόμενες μέρες θα σας δείξω γκρανόλα, μπισκότα και pancakes με πουρέ κολοκύθας. Αν έχετε κάποια προτίμηση, πείτε μου με ποια συνταγή θέλετε να ξεκινήσω.

Στο τέλος μπορείς να δεις φωτογραφίες με τη διαδικασία βήμα- βήμα καθώς και τη διατροφική ανάλυση της συνταγής

Πουρές κολοκύθας

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living
Cooking Time: 60 λεπτά

Πουρές κολοκύθας

Ingredients

  • πορτοκαλί κολοκύθα

Instructions

1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 σε αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου

2

Πλένουμε την κολοκύθα και καθαρίζουμε με ένα κουτάλι τους σπόρους της. Προσοχή, δεν τους πετάμε καθώς είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. 28 γρ. σπόροι κολοκύθας περιέχουν περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τους ξεπλένουμε και είτε τους τρώμε ωμούς, είτε τους αποξηραίνουμε, είτε τους ψήνουμε. Εγώ για παράδειγμα τους βάζω στο ταψί της πίτσας - αυτό με τις τρύπες- και έπειτα σε ζεστό φούρνο, μόλις δηλαδή έχει τελειώσει το φαγητό, και τους αφήνω μέχρι να κρυώσει ο φούρνος

3

Έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σύμφωνα με το σχήμα της. Πρώτα κατά μήκος και έπειτα σε κομμάτια

4

Ψήνουμε μέχρι να τρυπιέται η φλούδα της, πολύ εύκολα με το πιρούνι . Εγώ την έψησα μια ώρα. Στη φωτογραφία όπως βλέπετε έχω γυρίσει το κομμάτι ώστε να δείτε πόσο μαλακή είναι η σάρκα και πως γίνεται αν πατηθεί με το πιρούνι

5

Αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα βγάζουμε την ψίχα της με ένα πιρούνι ή κουτάλι και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Πατάμε με το πιρούνι ώστε να γίνει πουρές. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ - μην πλένετε και άλλα εργαλεία άδικα. Μοιράζουμε τον πουρέ σε χάρτινα ποτήρια των 200 γρ και τον διατηρούμε στην κατάψυξη, είτε σε βαζάκια κάνοντας κονσερβοποίηση

Η διατροφική ανάλυση για τον πουρέ κολοκύθας

πουρές κολοκύθας θερμίδες διατροφική ανάλυση

Η διαδικασία για να φτιάξεις τον πουρέ κολοκύθας, βήμα- βήμα
  • Για να δείτε και άλλες συνταγές με βασικό υλικό την κολοκύθα, πατήστε εδώ
πουρές κολοκύθας 2
  • Για να δείτε πώς γίνεται η κονσερβοποίηση, πατήστε εδώ
  • Για να δεις πού μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πουρέ κολοκύθας, πάτα εδώ
Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο
Το φτιάξατε? Περιμένω να μου στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες καθώς και το πως σας φάνηκε!
Καλή σας απόλαυση!

 

Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Κούλλα Νικολάου
    02/02/2020 at 17:32

    Αγ. Ευαγγελία
    Μόλις έφτιαξα τον πουρέ κολοκύθας περιμένω να κρυώσει για να τον αποθηκεύσω στην κατάψυξη. Θα ήθελα σε παρακαλώ συνταγή για μπισκότα όπου μπορώ να χρησιμοποιήσω τον έτοιμο πουρέ.
    Σ’ ευχαριστώ.
    Φιλικά
    Κούλλα

  • Leave a Reply

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.