Τα ντιπ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην κουζίνα, διότι, έχεις πάντα κάτι έτοιμο στο ψυγείο προς κατανάλωση, είναι χορταστικά και μπορεί κάποιος να κάνει άπειρους συνδυασμούς. Σήμερα θα σας δείξω ένα πεντανόστιμο ντιπ από ρεβύθια και σπιτικές λιαστές ντομάτες. Εξαιρετικά γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό.
Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμες λιαστές ντομάτες, θα χρειαστεί να βάλετε μικρότερη ποσότητα, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε λάδι και ξύδι. Στις σπιτικές που χρησιμοποίησα εγώ, κυριαρχεί η γεύση της ντομάτας και όχι του ξυδιού. Η γεύση τους απλά δεν μπορεί να περιγραφεί, μόνο αν τις δοκιμάσετε μπορείτε να το καταλάβετε και φυσικά να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά τους.
Σας έχω πει και άλλες φορές, ότι βράζω μεγάλες ποσότητες οσπρίων και τα διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να τα χρησιμοποιήσω σε διάφορες συνταγές. Δοκιμάστε το και εσείς αν θέλετε, ώστε να εξοικονομείτε χρήματα και κυρίως χρόνο.
Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες.
Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες. Ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό ντιπ το οποίο μπορείτε να τρώτε καθημερινά αλλά και να προσφέρετε στους καλεσμένους σας
Ingredients
- 400 γρ ρεβύθια (βρασμένα)
- 30 γρ ελαιόλαδο
- 8 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
- 200 γρ λιαστές ντομάτες (πατήστε εδώ για τη συνταγή)
- 3 σκ.σκόρδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- 40 γρ νερό
- ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)
Instructions
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη
Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα γυάλινο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο
-
Συνοδεύουμε με αγγούρι ή καρότο κομμένα σε στικς ή φρυγανισμένο ψωμί ή τσιπς από αραβικές πίτες ή κριτσίνια
-
Για να δείτε και άλλα ντιπ, πατήστε εδώ
-
Για να δείτε πως φτιάχνουμε αποξηραμένο κρεμμύδι, πατήστε εδώ
No Comments