Μπουφές/ Νηστίσιμα/ Ντιπ/ Ορεκτικά/ Όσπρια/ ΡεβΙθια/ Σνακ

Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες

Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες

Τα ντιπ θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στην κουζίνα, διότι, έχεις πάντα κάτι έτοιμο στο ψυγείο προς κατανάλωση, είναι χορταστικά και μπορεί κάποιος να κάνει άπειρους συνδυασμούς. Σήμερα θα σας δείξω ένα πεντανόστιμο ντιπ από ρεβύθια και σπιτικές λιαστές ντομάτες. Εξαιρετικά γευστικό, θρεπτικό και χορταστικό.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμες λιαστές ντομάτες, θα χρειαστεί να βάλετε μικρότερη ποσότητα, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε λάδι και ξύδι. Στις σπιτικές που χρησιμοποίησα εγώκυριαρχεί  η γεύση της ντομάτας και όχι του ξυδιού. Η γεύση τους απλά δεν μπορεί να περιγραφεί, μόνο αν τις δοκιμάσετε μπορείτε να το καταλάβετε και φυσικά να διαπιστώσετε την τεράστια διαφορά τους.

Σας έχω πει και άλλες φορές, ότι βράζω μεγάλες ποσότητες οσπρίων και τα διατηρώ στην κατάψυξη, ώστε να τα χρησιμοποιήσω σε διάφορες συνταγές. Δοκιμάστε το και εσείς αν θέλετε, ώστε να εξοικονομείτε χρήματα και κυρίως χρόνο.

Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Miss Healthy Living Serves: 10
Prep Time: 1 λεπτό

Ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες. Ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό ντιπ το οποίο μπορείτε να τρώτε καθημερινά αλλά και να προσφέρετε στους καλεσμένους σας

Ingredients

  • 400 γρ ρεβύθια (βρασμένα)
  • 30 γρ ελαιόλαδο
  • 8 γρ αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 200 γρ λιαστές ντομάτες (πατήστε εδώ για τη συνταγή)
  • 3 σκ.σκόρδο
  • αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
  • 40 γρ νερό
  • ξύδι (χρησιμοποίησα μηλόξυδο)

Instructions

1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε την επιθυμητή υφή. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη

2

Αδειάζουμε το ντιπ σε ένα γυάλινο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο

ντιπ με ρεβύθια και λιαστές ντομάτες 2

Ακολουθήστε με σε Facebook, Instagram, Bloglovin, PinterestYoutube και εγγραφείτε στο Newsletter, ώστε να μη χάνετε κανένα άρθρο.
Το δοκιμάσατε ? Ανεβάστε τη φωτογραφία στα social χρησιμοποιώντας το #miss_healthy_living_gr
Καλή σας απόλαυση!
Το περιεχόμενο αυτού του blog αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία. Συνεπώς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αναδημοσίευση, αντιγραφή ή τροποποίησή του, χωρίς τη συγκατάθεση μου. Αν σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου, ώστε να εξετάσουμε πιθανό τρόπο συνεργασίας. 

Newsletter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.